Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, luni, după întâlnirea cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, că România şi Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât şi economic. El a afirmat că i-a transmis premierului Kishida că şi-ar dori ca una dintre staţiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, în semn de respect şi mulţumire pentru eforturile intense pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relaţiilor dintre România şi Japonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România şi Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât şi economic. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă, se arată în mesajul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu afirmă că cel mai important obiectiv este să reuşim să accelerăm formalizarea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre, un parteneriat solid care să fie fundamentat pe patru direcţii principale: politic, de securitate, economic şi cultural-ştiinţific.

”Sunt convins că acest Parteneriat va consolida direcţia României de a fi un partener puternic şi credibil al Japoniei, atât în avansarea relaţiilor bilaterale, cât şi în ceea ce priveşte legăturile sale cu NATO şi Uniunea Europeană”, a spus Ciolacu.

Lideriu PSD mai afirmă că de asemenea, i-a transmis premierului Kishida că mi-aş dori ca una dintre staţiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, în semn de respect şi mulţumire pentru eforturile intense pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relaţiilor dintre România şi Japonia.

”În plus, am salutat mesajul de unitate al prim-ministrului Kishida în ceea ce priveşte necesitatea ca statele democratice care împărtăşesc valori şi viziuni comune să acţioneze pe o singură voce pe plan internaţional pentru a da o replică puternică şi fermă tuturor celor care îndrăznesc să nesocotească pacea, democraţia şi libertatea”, mai afirmă preşedintele PSD.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.