Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, după ce directorul Unifarm a fost acuzat de fapte de corupţie, că social-democraţii au atras atenţia că, prin achiziţiile directe din timpul pandemiei, se fură. ”De aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârşit, ca să fure şi mai mult”, afirmă Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost singurii care am spus ca prin achiziţiile făcute fără licitaţie, în timpul pandemiei, fură! Că de aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârşit. Ca să fure şi mai mult! Şi le-am spus STOP! Ajunge! 760.000 euro este şpaga pretinsă, potrivit organelor de cercetare penală, de cel aflat la conducerea Unifarm. Pentru măştile care nici astăzi nu au ajuns la persoanele vulnerabile. Pentru combinezoanele pe care medicii nu le-au avut în lupta cu virusul. Şi ne mai întrebăm de ce nu au bani de pensii şi alocaţii! De ce nu au bani pentru firmele şi producătorii români! De ce nu se văd nicăieri milioanele împrumutate de ministrul Finanţelor?”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm. Totodată, procurorii susţin că Eugen Adrian Ionel a dobândit nelegal calitatea de director general al Unifarm, în 2016.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.