Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că doreşte ca în următoarele două săptămâni să fie trecuten prin Parlament amendamentele la legea pensiilor speciale, astfel âncât să poată fi rezolvată şi Cererea de plată III din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmnătă, despre pensiile speciale şi a afirmat: ”Săptămâna viitoare vreau să intru cu amendamentele în Senat şi în Camera Deputaţilor. O să am această discuţie şi pe forma amendamentelor”.

El a precizat că a discutat deja această temă cu preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Adrian Solomon, dar şi cu liderii de grup şi cu preşedintele Camerei.

”Doresc ca în următoarele 2 săptămâni aceste amendamente la pensiile speciale să le trecem prin Parlament şi să vedem dacă mai este atacată de Înalta Curte legea, astfel încât să închidem cererea de plată numărul trei”, a mai declarat premierul.

Curtea Constituţională a publicat, în 7 august, pe site-ul instituţiei, motivarea deciziei prin care a admis parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind pensiile speciale.

Legea urmează să fie modificată din nou de către Parlament pentru ca actul normativ să fie pus în acord cu decizia CCR.

Printre altele, judecătorii Curţii precizau că nu pot fi făcute modificări ale spectrului remodelării elementelor definitorii ale dreptului la pensie deja exercitat şi anume pensie aflată în plată, deoarece acest lucru ”afectează integritatea şi substanţa acestuia şi pune sub semnul îndoielii încrederea cetăţeanului în stat şi în activitatea de legiferare”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.