Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a discutat cu ministrul federal al Muncii din Germania, Hubertus Heil, despre principii comune de protejare a populaţiei şi a economiei în actualul context politic şi economic internaţional. ”Am căzut de acord asupra necesităţii de luptă pentru a susţine la nivelul întregii Europe o agendă socială puternică”, a afirmat Ciolacu, menţionând că a fost abordat şi subiectul condiţiilor de muncă ale angajaţilor români din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o discuţie extrem de aplicată cu dl. Hubertus Heil, ministrul federal al Muncii din Germania, un veritabil lider de stânga, împreună cu care am căzut de acord asupra necesităţii de luptă pentru a susţine la nivelul întregii Europe o agendă socială puternică. I-am transmis domnului ministru că, la fel cum social-democraţii germani au impus majorarea salariului minim în această toamnă, PSD a reuşit să-şi convingă partenerii de Coaliţie de necesitatea creşterii de la 1 ianuarie 2023 a salariului minim la 3000 de lei”, a arătat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că a discutat cu ministrul german despre principii comune de protejare a populaţiei şi a economiei în actualul context politic şi economic internaţional, adăugând: ”Plafonarea preţurilor la energie şi gaze, măsură susţinută puternic de PSD, este propusă acum de Comisia Europeană drept soluţie aplicabilă la nivel european”.

”Evident, am abordat şi subiectul condiţiilor de muncă ale angajaţilor români din Germania. Mă bucur să constat că dl. Heil a păstrat o strânsă legătură cu ministrul Budăi de când au mers împreună la ferme unde lucrează muncitorii români. Este evident că partidele noastre au aceeaşi viziune: Europa poate depăşi greutăţile momentului doar construind mecanisme care să aducă mai multă solidaritate, echitate, capabile să ofere ajutor concret şi rapid tuturor cetăţenilor săi aflaţi într-o situaţie vulnerabilă”, a subliniat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.