Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, desprea majorarea taxelor pe proprietate, că ”trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România” şi că ”nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locaţii, în alte judeţe”. El a arătat că prin descentralizare, autorităţile locale vor decide dacă majorează aceste taxe şi a precizat că Ministerul de Finanţe va veni cu norme de aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asociaţiile municiilor, oraşelor, au spus că neterminându-se digitalizarea, nu se poate aplica acea grilă notarială şi atunci s-a luat decizia să laşi, să descentralizezi către autorităţile locale. Vorbim de descentralizare, când o facem dăm înapoi şi criticăm”, a spus Marcel Ciolacu, despre majorarea taxelor pe proprietate. 

Liderul PSD a arătat că ”au descentralizat aceste taxe către autorităţie locale, ele creând un echilibru bugetar”.

”Trebuie să ţinem cont de faptul că avem cele mai mici venituri din UE, din impozitarea proprietăţilor, sub 2%, media europeană este de 4,6%. Există o diferenţiere corectă, una este o clădire în mijlocul Bucureştiului şi alta e o clădire în mijlocul municipiului Hunedoara. Vorbim de o plajă pe care am lăsat-o. Unele autorităţi locale poate nu vor să facă nicio mărire dar o diferenţiere de zone şi unde există proprietăţile trebuie să existe”, a spus el. 

Marcel Ciolacu a precizat că este un amendament la care vor veni norme de la Ministerul de Finanţe.

”Trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România, nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locaţii, în alte judeţe”, a mai spus Ciolacu. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.