Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră că prevederile proiectului legii offshore reprezintă „o împărţeală corectă” în ceea ce priveşte veniturile rezultate din exploatarea gazelor din Marea Neagră. El consideră „un câştig fantastic pentru România” faptul că statul poate, în condiţii de criză energetic, să aibă prioritate în asigurarea consumului intern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”E o împărţeală corectă. 60% câştigă statul român din tot toate impozitele şi din... preţul gazului, până la urmă, tot lanţul de impozitare. Şi 40% câştigă investitorii. E o investiţie majoră. Am modificat, am picat de acord cu toţii şi există un drept de preemţiune al statului român , atât când există o criză energetică, cum a fost şi există încă în toată Europa, dar şi asupra contractelor bilaterale asupra contractelor care nu se vând la bursă, ceea ce este un câştig fantastic pentru România”, a declarat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3, referindu-se la proiectul legii offshore. 
 
Ciolacu este convins că investiţia în ceea ce priveşte exploatarea din Marea Neagră se va realiza, el arătând că aceasta va începe la începutul anului viitor şi primele gaze vor fi extrase în 2026-2027.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.