Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că este de acord cu propunerea Ministerului Justiţiei privind adoptarea unei aşa-numite ”legi a fugarilor” care să asimileze evadării fapta persoanei condamnate definitiv care nu se predă autorităţilor în termen de şapte zile. Ciolacu a declarat, în acest context, că ”suntem totuşi un stat european cu pretenţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă susţine propunerea Ministerului Justiţiei referitoare la o ”lege a fugarilor” şi a afirmat: ”Să vedem forma. Categoric! Vedem cu ce ne confruntăm şi cred că e corectă abordarea. Nu poţi, un sistem întreg să încerci să condamni pe cineva şi în momentul în care trebuie să duci sentinţa la îndeplinire să nu îl mai găseşti acasă. Suntem, totuşi, un stat european cu pretenţii”.  

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că propune modificarea punctuală a Codului penal, pentru a întări funcţia de exemplaritate a pedepsei şi a apăra încrederea în Justiţie, printr-o ”lege a fugarilor”. Modificarea vine ca răspuns la creşterea numărului de condamnaţi ”fugari”. Astfel, devine evadare fapta persoanei condamnate definitiv de a nu se preda în termen de 7 zile. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.