Alianţa pentru Patrie critică, într-o scrisoare deschisă transmisă de secretarul general Codrin Ştefănescu şi adresată lui Marcel Ciolacu, greşelile gramaticale ale acestuia şi îi cere să explice public ce rol au avut el şi Petre Daea în "debarcarea" lui Adrian Chesnoiu de la Ministerul Agriculturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, face referire la conferinţa de presă în care Marcel Ciolacu a anunţat nominalizarea lui Petre Daea ca ministru al Agriculturii.

"Pe lângă greşelile tale gramaticale, greutatea exprimării în spaţiul public şi bâlbâielile care deja te caracterizează, am aflat că te consideri un patriot şi că încerci să copiezi mesajul A.P.P. Prin urmare îţi spun public câteva întrebări", scrie el.

Astfel, lui Ciolacu i se cere să explice public rolul său, dar şi al lui Daea în "debarcarea" ministrului Chesnoiu de la Agricultură, dar şi motivul.

"Când vei explica public dacă exprimarea ta «înlocuitorul în acest moment», cu referire la Petre Daia, înlocuitorul lui Chesnoiu, înseamnă că la ordinul cuiva, sau în planul gândit de tine, vei proceda la fel şi cu nominalizatul tău din acest moment?", este o altă întrebare din scrisoarea deschisă.

"Nu eşti sub nicio formă patriot, ci eşti doar un «academist» S.R.I. care a înfipt cuţitul în spatele adevăratului patriot, care este Liviu Dragnea. Nu ne imita, nu te poţi confunda cu noi, nu vei face parte niciodată din grupul suveraniştilor şi patrioţilor iubitori de ţară, tradiţii şi popor!", mai scrie în documentul transmis de Ştefănescu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, că înlocuitorul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii este Petre Daea, despre care a afirmat că este ”un om cu experienţă şi un patriot, iubit de cei care lucrează în agricultură. Propunerea PSD va fi prezentată premierului Nicolae Ciucă, a mai spus Ciolacu.

"Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură”, a spus preşedintele PSD. 

”A fost ca pe vremuri, un vot în unanimitate în interiorul partidului. Cu această nominalizare vom merge la premier, după care cunoaşteţi procedurile", a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD. El a precizat că a avut o discuţie cu premierul, au fost patru propuneri în PSD. 

Despre informaţia că numele lui Petre Daea ar fi în rechizitoriul procurorilor DNA, în dosarul care îl cizează pe fostul ministru Adrian Chesnoiu, Ciolacu a spus că Petre Daea a fost ministru de patru ori. ”Nu cred că domnul ministru Daea a încălcat vreodată legea”, a menţionat preşedintele PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.