Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, au fost ”corectate” ordonanţele Guvernului PNL, iar modificările aduse vor intra la votul final în cursul zilei de joi. ”Solicit PNL o minimă decenţă, de a nu-şi contesta la Curtea Constituţională proiectele de lege care aprobă ordonanţele emise de propriul guvern”, a transmis Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanţele guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în sprijinul economiei. Asta, după ce liberalii au blocat la Curtea Constituţională proiectele de lege privind amânarea plăţii ratelor bancare şi a utilităţilor, votate de întreg Parlamentul (cu excepţia PNL)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta a anunţat amendamentele susţinute şi votate, miercuri, în comisiile de specialitate:

- eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit;

- posibilitatea ca şi restanţierii – care sunt cei mai vulnerabili - să beneficieze de amânarea ratelor; 

- extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare şi pentru firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% aşa cum prevăzuse Guvernul PNL);

- posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;

- extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitului pe profit;

- acordarea unei bonificaţii de 10% tuturor firmelor care achită la scadenţele normale impozitul de profit (corectând discriminarea făcută de PNL).

”Mâine, cele două proiecte vor intra la votul final. Solicit PNL o minimă decenţă, de a nu-şi contesta la Curtea Constituţională proiectele de lege care aprobă ordonanţele emise de propriul guvern. Nu serveşte nimănui blocarea politică a unor prevederi legale de maximă importanţă şi ajutor pentru români şi pentru economia ţării”, a mai scris Ciolacu.

PNL a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) două legi promovate de PSD şi adoptate, în 3 aprilie, de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională. Este vorba despre Legea pentru suspendarea rambursării creditelor şi Legea pentru acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României, pe care liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, le consideră ”neserioase, amatoriste şi populiste”.

”PSD încearcă să împiedice măsurile luate deja, prin înregistrarea iniţiativelor în aceeaşi zi în care au fost adoptate de Guvern”, a transmis Florin Roman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.