Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la finalul vizitei la Bruxelles, că a anunţat foarte clar că nu este de acord ca prim-ministru al României, să creştem cota de TVA peste 19%, va duce evident, din nou la o creştere a inflaţiei şi la o scădere economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Despre pachetul legislativ pe care o să mi-l asum în Parlamentul României, va avea cele trei paliere, ca cuprinde reforma administrativă, cu componente atât centrale cât şi locale, va cuprinde combaterea evaziunii fiscale, care în România cuprinde este estimată la 10% din PIB, în acest moment, şi de asemenea ajustările fiscale”, a spus premierul despre discuţiile cu liderii europeni. 

Ciolacu a precizat că comisiile tehnice au rămas să discute anumite aspecte, ele vor continua la nivel tehnic şi săptămâna viitoare.

”Am stabilit principiile, am anunţat foarte clar că eu nu sunt de acord ca prim-ministru al României, să creştem cota de TVA peste 19%, un lucru care va duce evident, din nou la o creştere a inflaţiei şi la o scădere economică. Dacă s-ar fi crescut un punct procentual de TVA, ar fi adus la pachet o inflaţie de 0,5%. Este prima oară, după aproape doi ani, când am reuşit să aducem inflaţia la o singură cifră şi vom continua să descreştem şi mai mult. Numai aşa putem să creştem puterea de cumpărare a românilor”, a spus premierul. 

Ciolacu a mai spus că ”sunt două lucruri importante, faptul că nu se măreşte TVA peste 19% şi nu se modifică TVA-ul în ceea ce priveşte produsele alimentare şi medicamentele, cele mai importante pentru români”. 

”Acum, dacă la cluburi nu mai este TVA de 5% şi este 19%, presupun că nu este o nenorocire”, a mai spus premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.