Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la DcNews, că mâine, sub semnătura sa, a prim-ministrului Nicolae Ciucă şi a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor va fi depusă, la Parlament, legea offshore, astfel încât să ne încadrăm în perspectiva ca cel târziu în 2027 din Marea Neagră să înceapă exploatarea gazelor. Liderul PSD a precizat că, prin proiect, statul român va câştiga 60%, companiile, OMV-ul şi Romgaz-ul, au 40% din beneficiile din gazul din Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD a spus că s-a discutat joi dimineaţa în şedinţa coaliţiei despre legea offshore, împreună cu premierul, ministrul de Finanţe, cu secretarul general al Guvernului şi ministrul Energiei, pentru a finaliza proiectul de lege. 

”O să mai avem o întâlnire după ora 14.00. Mâine, sub semnătura mea, a domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă şi a domnului preşedinte Kelemen Hunor va fi depusă, la Parlament, legea offshore, astfel încât să ne încadrăm în perspectiva ca cel târziu în 2027 din Marea Neagră să fie scoase primele gaze", a spus Marcel Ciolacu. 

El a adăugat că o noutate a proiectului este ca statul român să fie prioritar la accesul la  gaze.

"Este o noutate. Întâi cumpără statul român şi companiile româneşti acest gaz, apoi se poate exporta surplusul. Am luat şi am discutat un pic şi cdespre abordarea României în ceea ce priveşte consumul, şi cu Republica Moldova, cel mai vulnerabil stat din Europa, în acest moment, în faţa acestei agresiuni a lui Putin. Toată Europa trebuie să ajute Republica Moldova”, a spus liderul PSD, precizând că sunt mai multe praguri de impozitare.

”Cert este (..) statul român va câştiga 60%, companiile, sunt două, OMV-ul şi Romgaz-ul, companii de stat, totuşi, au 40% din beneficiile din gazul din Marea Neagră. Noutatea este şi această abordare pe onshore, de mare adâncime, acele zăcăminte majore, la mare adâncime, descoperite în judeţul Buzău, în judeţul Brăila”, a mai spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.