Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor face plângere la Parchetul General în cazul situaţiei de la Biroul Electoral al Sectorului 1, spunând că acolo au fost zeci de încălcări ale legii, iar aceste decizii au fost luate de preşedintele BES.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, ce părere are despre faptul că USR a afirmat că nu s-a întâmplat nimic ilegal la Biroul Electoral de Sector, că totul a fost aprobat de preşedintele BES. 
 
"Sunt zeci de încălcări. Am şi spus, aceste decizii au fost luate de preşedinte. Cum se poate într-o cameră să fie observatori numai de la un partid politic şi candidatul unui partid politic şi preşedintele Biroului Electoral. Ei ce au făcut acolo? Să ne explice. Am înţeles că a fost o renumărare, să ne arate procesul-verbal de renumărare semnat de către toţi membrii Biroului Electoral”, a afirmat liderul PSD. 
 
Ciolacu a declarat că social-democraţii vor face plângere la Parchetul General în acest caz. 
 
Întrebat cum au ajuns acele imagini din cadrul Biroului Electoral de Sector în presă, liderul PSD a răspuns: “Am văzut că doamna candidat a USR-ului are o singură problemă, de ce a existat acea cameră. În toată clădirea au fost camere, iar preşedintele Biroului Electoral a dispus acoperirea lor”. 
 
De asemenea, Marcel Ciolacu s-a referit şi la situaţia de la Călărăşi, unde Biroul Electoral Judeţean a decis renumărarea voturilor din municipiul Călăraşi. 
 
“Am înţelesc că cei de la Călăraşi au făcut deja o contestaţie la BEC. E curios, unde nu a câştigat PNL-ul se acceptă renumărarea. Unde depune PSD-ul solicitare, nu se acceptă. E destul de curios”, a mai afirmat preşedintele PSD.
 
Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea acestor imagini.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.