Marcel Ciolacu a anunţat că PSD a decis luni, cu unanimitate de voturi, să nu continue protocolul cu Gabriel Oprea, care fusese încheiat de fostul lider al partidului Viorica Dăncilă şi prin care PSD ceda trei senatori şi cinci deputaţi pe liste la alegerile parlamentare. El a mai spus că a avut discuţii cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în vederea unei fuziuni PSD-ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A trecut legea. Doar dacă vom avea eventuale fuziuni”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la finalul Consiliului Naţional al PSD dacă partidul va merge singur la alegerile parlamentare.

Chestionat dacă a fost vreo discuţie cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru o eventuală fuziune, Ciolacu a răspuns: „Întotdeauna există discuţii în politică. Nu vă ascund acest lucru. Discuţii cu toţi liderii politici”.

„Ce am mai hotărât în schimb, era un protocol în noiembrie anul trecut, semnat de către fosta doamnă preşedinte Viorica Dăncilă cu domnul general Oprea. Asăzi de a ceda trei senatori şi cinci deputaţi în listele PSD şi departamentul de apărare şi siguranţă naţională şi cu adevărat, cu unanimitate de voturi, colegii mei au decis să nu reconfirmăm acest protocol de colaborare”, a completat Ciolacu. 

Întrebat în continuare dacă ar putea exista o fuziune a PSD cu ALDE sau PPU-sl, liderul social-democraţilor a replicat:„Avem discuţii cu toată lumea, în ceea ce priveşte fuziunea, nu alianţe. Am avut multe discuţii cu domnul Tăriceanu şi îl respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn. Am avut aceste discuţii (legate de o fuziune PSD cu ALDE – n.r.)”.

Viorica Dăncilă anunţa, pe 25 noiembrie 2019, că a făcut un protocol de colaborare, iar Gabriel Oprea este vicepreşedinte în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu cel al militarilor în rezervă, iar liderii sindicatelor fac parte din CEx. Toţi au funcţia de vicepreşedinţi în CEx. Au drept de vot. Sunt cinci sindicate, sunt cinci lideri”, explica Dăncilă, după o discuţie pe 24 noiembrie 2019 cu Gabriel Oprea, la sediul PSD. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.