Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în şedinţa de Guvern, după ce a revenit din vizita oficială în SUA, că a observat faptul că în absenţa sa, ministrul Finanţelor nu s-a plictisit, şi a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024. Ceea ce există însă în realitate sunt datele privind creşterea PIB pe primele 9 luni din acest an, a precizat premierul, arătând că avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul al treilea în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am observat că, în absenţa mea, domnul ministru al Finanţelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024”, a spus premierul în şedinţă.

El a arătat că ”ceea ce există însă în realitate sunt datele privind creşterea PIB pe primele 9 luni din acest an”.

”Avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul al treilea în Europa. Creşterea pe trimestrul 3 a fost solidă şi susţinută în continuare de investiţiile publice majore”, a ţinut să precizeze premierul.

”De aceea, şi astăzi vom suplimenta fondurile Ministerului Dezvoltării, cât pentru a permite finalizarea tuturor investiţiilor prevăzute în acest an”, a mai anunţat şeful Executivului.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, joi, că problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară, dar precizează că nu va fi amânată creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.