Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că abrogarea legii prin care se interzicea ”vânzarea companiilor româneşti în plină criză este cea mai mare crimă economică”. ”Ne vom opune în Parlament”, anunţă liderul social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cîţu – vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor româneşti în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberaţii! Şi, daca va fi nevoie, vom protesta şi în stradă, alături de toţi românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu. 
 
Acesta susţine că ”nicio ţară civilizată nu şi-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piaţa este la pământ”. 
 
”Numai Cîţu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi!  Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern şi pe autorul tentativei eşuate de privatizare a sănătăţii. 
Nu vă jucaţi cu focul! Nu veţi privatiza nimic legat de viaţa şi viitorul ţării!”, a mai scris Ciolacu. 
 
Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de lege care abrogă un act normativ care suspenda dreptul companiilor din România, unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat.
 
Ministerul Energiei a transmis, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.
 
”Este un proiect de lege pe care l-am susţinut şi consider că este necesar. Aşa cum am mai declarat, în alte ocazii, aş dori să dau asigurări că nu privatizăm. Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional din domeniul Energiei. Şi aşa va fi. Listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă PRIVATIZARE, ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.