Ministrul Investiţilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a participat astăzi la Conferinţa Clubul Fermierilor Romani - Regiunea Banat, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi dedicat fermierilor din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Ministrul a arătat cu acest prilej că este un susţinător al fermierilor şi va sprijini sectorul agricol şi fermierii ori de câte ori va avea ocazia, pentru că investiţiile în acest domeniu sunt de actualitate şi de perspectivă pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
În intervenţia sa, ministrul Marcel Boloş a subliniat faptul că agricultura este o prioritate la nivel naţional, iar activitatea fermierilor reprezintă un potenţial de dezvoltare economică pentru România.
 
”Sunt un susţinător al activităţii dumneavoastră şi voi sprijini sectorul agricol şi fermierii ori de câte ori voi avea ocazia, pentru că investiţiile în acest domeniu sunt de actualitate şi de perspectivă pentru România. Avem întâlniri săptămânale cu reprezentanţii Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru a pregăti reincluderea în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) a investiţiilor pentru irigaţii, cu un buget consistent, pentru că aceste investiţii sunt vitale în perioadă de criză”, a transmis Marcel Boloş.
 
Ministrul a precizat, totodată, că au fost identificate, împreună cu ministrul agriculturii şi cu reprezentanţi ai Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, investiţii în echipamente care să poată fi finanţate prin politica de coeziune şi care să sprijine activităţile specifice ale fermierilor.
 
De asemenea, tot prin politica de coeziune vor putea fi finanţate programe pentru calificarea forţei de muncă în sectorul agricol şi pentru digitalizare.
 
Printre măsurile de sprijin destinate fermierilor deja adoptate se numără schema de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar, cu un buget total de 300 de milioane de euro, măsurile de sprijin pentru eficienţa energetică a IMM-urilor care vor putea fi accesate din această toamnă, cu un buget total de 500 milioane de euro şi schema de granturi destinate retehnologizării de care vor putea beneficia şi IMM-urile din industria alimentară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.