Ministrul Investiţiilor, Marcel Boloş, a declarat luni, despre procentul din PIB pentru pensii, condiţie în PNRR, că ar fi de dorit, dar acest lucru îl vor vedea pe perioada în care va avea loc negocierea, ca Guvernul României şi în general al statelor membre, să aibă acest spaţiu bugetar liber pentru a se putea sprijini populaţia aflată în acest risc de sărăcie extremă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E o discuţie prematură, în acest moment, suntem siguri de un anumit lucru, şi anume că avem o rată a inflaţiei care vine după un proces inflaţionist aflat pe costuri. Avem un număr cât mai mare de populaţie care se află în risc de sărăcie extremă. Aceasta este o realitate pe care nu numai România o are, ci şi toate statele membre ale UE”, a spus Boloş.

Ministrul a arătar că în această perioadă statele UE încearcă să găsească soluţii, unele fie de creştere a nivelului veniturilor populaţiei şi aici sunt constrângerile bugetare, şi măsura voucherelor sociale care reprezintă o compensare parţială pentru această perioadă dificilă prin care trece populaţia. 

”Ar fi de dorit, dar acest lucru îl vom vedea pe perioada în care va avea loc negocierea, ca Guvernul României şi în general al statelor membre, să aibă acest spaţiu bugetar liber pentru a se putea sprijini populaţia aflată în acest risc de sărăcie extremă”, a afirmat ministrul Investiţiilor, precizând că nu mai seamănă criza medicală, pandemică, pentru care s-a realizar Regulamentul pentru PNRR, cu tipurile de criză de astăzi, o criză a energiei, a războiului din Ucraina. 

”Practic, priorităţile atât la nivel naţional dar şi la nivelul fiecărui stat membru se schimbă şi de aceea Comisia Europeană, cred eu, ar trebui să aibă înţelepciunea necesară pentru ca să răspundă acestor priorităţi, prin asigurarea unui cadru legal şi generat de regulamentele Comisiei, pentru a putea să devină rezilientă şi să facă faţă tuturor provocărilor”, a mai spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.