Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat marţi despre majorarea sporului pentru primari şi preşedinţi de CJ care lucrează cu fonduri europene, că analizează posibilitatea ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă, de numărul de contracte încheiate şi valoarea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Investiţiilor a declarat despre ordonanţa care majorează sporurile primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, care implementează proiecte cu fonduri europene că bugetul proiectului este cel care asigură sursa de finanţare şi, prin modificarea aprobată de Guvern, au prevăzut în plus ca sursă de finanţare pentru aceste cheltuieli şi partea de buget local şi veniturile realizate la nivel local.

”Am uniformizat sporul pe care îl acordăm pentru gestionarea proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă, atât pentru primari şi preşedinţii de CJ, de la 25% la 50%. Precizez că nu toţi primarii din România primesc acest spor. Este vorba de spor doar dacă există contracte de finanţare încheiate pentru proiecte pe care le implementează şi mai mult acest spor este legat de indicatori de performanţă. La aceşti indicatori de performanţă lucrăm în prezent, analizăm posibilitatea ca numărul de contracte încheiate, valoarea contractelor de finanţare încheiate şi tipul de proiecte, nu este totuna dacă o primărie accesează fonduri pentru un proiect de consolidare a capacităţii administrative, şi alta care gestionează proiecte de infrastructură, e o mare diferenţă între cele două categorii de proiecte şi analizăm ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă”, a spus ministrul Investiţiilor.

Marcel Boloş a explicat că era nefiresc ca primarul care răspunde în primărie de tot ce înseamnă portofoliul de proiecte europene să primească mai puţin decât subordonaţii pe care îi are în subordine.

Boloş a mai spus că administraţiile locale au în momentul de faţă 5.600 de contracte care se gestionează la nivelul alor şi valorea acestor contracte este de 11 miliarde de euro, care pentru România înseamnă absorbţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.