Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News Tv, despre legea pensiilor speciale, cerută ca jalon de PNRR, că dacă Comisia Europeană vede că trendul este în continuare crescător probabil va avea în continuare observaţii, dacă vede că se aplatizează sau vede o scădere, deşi îi este greu să creadă că va fi o scădere, probabil că va trece testul. Ministrul a vorbit şi despre aşezarea regulilor pensiilor speciale într-o normalitate în reglementare, adică să prevenim acele inginerii când în ultima lună se introduceau tot felul de sporuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Investiţilor a arătat, despre reforma pensiilor speciale, cerută prin PNRR, că urmează să se pronunţe Comisia Europeană asupra acestui proiect de lege şi este nevoie de mai multe informaţii. El a precizat că sunt trei lucruri mari, iar primul în constituie sustenabilitatea, cum evoluează volumul de cheltuieli de pe urma pensiilor speciale.

”Contează trendul, dacă Comisia din simulare vede că trendul este în continuare crescător probabil va avea în continuare observaţii, dacă vede că se aplatizează sau vede o scădere, deşi mi-e greu să cred, probabil că va trece testul Comisiei”, a spus Boloş.

Întrebat dacă este mulţumit de acest proiect al pensiilor speciale, Marcel Boloş a arătat: ”Astăzi am spus în Guvern că mai avem nevoie de informaţii suplimentare pentru a ajunge la o decizie sau să furnizăm informaţii pentru o decizie la nivelul Comisiei. Prima este legată de aceste tipuri de simulări care se fac pentru impactul bugetar al pensiilor speciale, al doilea, aşezarea regulilor pensiilor speciale într-o normalitate, o normalitate în reglementare, să prevenim acele inginerii când în ultima lună se introduceau tot felul de sporuri”. 

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că inclusiv Parlamentul se va pronunţa şi va avea dezbateri asupra proiectului de lege, iar până la validarea Comisiei mai este cale de parcurs.

”Comisia va urmări şi face parte din sustenabilitate zona aceea de pensii pe care le-am numit nesimţite. (..) Nu ar fi corect faţă de oamenii care au contribuit o viaţă întreagă la sistemul de pensii să nu găsim o formulă pentru acele pensii care depind de acel plafon fie să fie impozitate, sau supraimpozitate sau cum va fi găsită soluţia. Nu ar fi moral şi dacă am renunţa, nu ar fi corect şi cinstit faţă de oamenii care o viaţă întreagă au contribuit şi au 2.000 sau 3.000 sau 4.000 de lei”, a mai spus Boloş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.