Preşedintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber a declarat, miercuri, că toţi cei care votează cu populiştii din România, la alegerile europarlamentare, trebuie să fie conştienţi că aceşti politicieni vor ajunge într-un grup al prietenilor preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin care se opune solidarităţii la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vrem să păstrăm Europa împreună, vrem să ne ajutăm unii pe alţii, în special după criza pandemiei, să investim 750 de miliarde de euro, sunt mulţi bani, din care cred că partea României este de 30 de miliarde euro. Să investeşti aceşti bani nu a fost un exerciţiu uşor la nivel european.Treizeci de miliarde de euro în solidaritate suplimentară din partea restului Europei pentru România. Şi nu pot decât să fiu foarte clar. Toţi populiştii, toţi extremiştii din Europa refuză această idee de solidaritate”, a afirmat Manfred Weber, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea începerii Congresului Partidului Popular European de la Romexpo, împreună cu, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, primarul din Cluj-Napoca Emil Boc şi preşedintele grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor (CoR) Olgierd Geblewicz.

Preşedintele PPE a avut un mesaj ferm pentru alegătorii din România care votează pentru populişti şi a subliniat că aceşti aleşi în viitoarea legislatură a Parlamentului European văr ajunge „într-un grup al prietenilor lui Putin care se opune solidarităţii la nivel european”.

„Deci toată lumea trebuie să fie conştientă de asta, când vorbim acum înaintea alegerilor europene, toţi cei care votează acum pentru populişti în România, aceşti membri ai Parlamentului vor ajunge într-un grup al prietenilor lui Putin care se opune solidarităţii la nivel european. Deci nu putem decât să cerem oamenilor să ia votul în serios şi să voteze pentru cei care apără cu adevărat interesele României şi ale solidarităţii în Uniunea Europeană de astăzi”, a completat Weber.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene. În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie. În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.