Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, că s-a solicitat SRI să transmită o notă secretă la care a făcut referire fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu în care erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectivă primar al Sibiului. Manda a spus că, ”suprinzător sau nu”, informarea a plecat de la SRI către ANI chiar în ziua în care Klaus Iohannis devenea membru al Partidului Naţional Liberal, iar la trei zile după a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Claudiu Manda a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în nota secretă la care a făcut referire fostul preşedinte al ANI Horia Georgescu erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectivă primar al Sibiului.

”Informarea – nota – a plecat de la SRI către ANI pe data de 20 februarie 2013. Suprinzător sau nu, chiar în ziua în care domnul Klaus Iohannis devena membru al PNL, iar la trei zile după Klaus Iohannis devenea prim-vicepreşedinte al PNL”, a declarat Manda.

Acesta a afirmat că aspectele semnalate decătre SRI către ANI care suspectau o stare de incompatibilitate vizau situaţii din anii 2010, respectiv 2012.

”Am stabilit să transmitem către SRI o serie de solicitări suplimentare, să ne spună şi nouă când a cules SRI acele informaţii despre domnul Klaus Iohannis şi, dacă le-a cules într-o perioadă anterioară de ce nu le-a transmis la momentul respectiv” a mai declarat Claudiu Manda.

Acesta a explicat că, în cadrul Comisiei, s-a pus problema dacă se poate vorbi sau nu de ”un exemplu clar de poliţie politică”.

Claudiu Manda a precizat, de asemneea, că s-a făcut solicitare către SRI să precizeze care este baza legală pentru oferirea de informaţii către ANI şi în ce interval de timp se făceau notele. 

În plus, Manda a anunţat că s-a solicitat SRI şi nota despre mai mulţi miniştri USL, printre care şi Eduard Helvig, la momentul respectiv ministru al Dezvoltării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.