Ministerul Afacerilor Externe nu ia în calcul retrimiterea ambasadorului României în Austria, iar oficialii români nu intenţionează să reia cu autorităţile austriece dialogul pe tema Schengen, susţin, vineri seară, surse guvernamenlate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, ambasadorul României din Austria va mai rămâne pentru o vreme în ţara.  

”MAE nu ia în calcul retrimiterea ambasadorului la post, până când partea austriacă nu va da semne că doreşte reluarea dialogului”, au precizat sursele citate.  

Potrivit acestora, Guvernul de la Bucureşti nu va relua discuţiile cu omologii din Austria decât după ce aceştia vor iniţia dialogul.  

Tot atunci ar putea fi retrimis şi ambasadorul român din Austria la post. 

Ambadaroul României în Austria a fost rechemat în ţară, după ce Austria a blocat, prin veto, aderarea României la Schengen.  

Întrebat despre retrimiterea ambasadorului la post, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declaraţie de presă de joi, că este un aspect care va fi clarificat de către MAE, dar a precizat că nu se va ajunge la o criză diplomatică.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.