Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis mulţumiti, sâmbătă, partenerilor italieni şi germani pentru sprijinul acordat la revenirea în ţară a celor şase români de pe nava Diamond Princess. Ambasada României la Tokyo rămâne în legătură cu cei doi cetăţeni români care sunt spitalizaţi, dar şi cu cei 9 membri ai echipajului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MAE mulţumeşte în mod deosebit partenerilor italieni şi germani pentru sprijinul acordat, precum şi autorităţilor nipone pentru foarte buna cooperare în legătură cu demersurile autorităţilor române pentru revenirea în ţară a şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Astfel, în urma unei operaţiuni complexe desfăşurate în cadrul mecanismului european de protecţie civilă la care au participat autorităţile române, italiene si germane, cei şase cetăţeni români care s-au aflat pe vasul de croazieră Diamond Princess acostat în portul Yokohama, Japonia şi care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, au ajuns în această dimineaţă la Bucureşti”, a transmis, sâmbătă, MAE, printr-un comunicat de presă.

MAE mai precizează că demersurile realizate în acest sens reprezintă rezultatul eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadelor României la Tokyo, Roma şi Berlin, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

”Ambasada României la Tokyo rămâne în continuare în legătură, atât cu cei doi cetăţeni români care sunt spitalizaţi în Japonia, cât şi cu cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai transmis MAE.

Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Aeronava C-27J Spartan este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare, a transmis MApN. Ei vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.