Ministerul Afacerilor Externe a transmis, referitor la faptul că Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost joi ţinta unui atac al unui extremist israelian, că este de condamnat „orice comportament violent care are ca ţintă distrugerea, profanarea sau lezarea însemnelor oficiale sau de credinţă, precum şi motivaţiile care stau in spatele acestora”. Instituţia îşi exprimă încrederea că autorităţile israeliene vor lua măsurile pentru identificarea şi sancţionarea făptuitorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu profundă îngrijorare despre actul de vandalism îndreptat împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim în data de 5 februarie 2021. MAE condamnă ferm orice comportament violent care are ca ţintă distrugerea, profanarea sau lezarea însemnelor oficiale sau de credinţă, precum şi motivaţiile care stau in spatele acestora.  MAE saluta reacţia solidară a autorităţilor israeliene care au condamnat prompt şi fără echivoc actul de barbarie perpetrat asupra celui mai important aşezământ bisericesc românesc din Ţara Sfântă unde vin anual numeroşi pelerini români”, a transmis instituţia, sâmbătă, într-un comunicat de presă. 

Totodată, „MAE îşi exprimă încrederea că autorităţile israeliene vor lua măsurile pentru identificarea şi sancţionarea făptuitorului şi contează pe sprijinul acestora pentru asigurarea securităţii şi protecţiei tuturor aşezămintelor bisericeşti româneşti astfel încât asemenea incidente să nu mai aibă loc pe viitor”, mai indică sursa citată.

Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost joi, ţinta unui atac al unui extremist israelian, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, condamnând această acţiune împotriva „bisericii surori”, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ierusalimului.  

Un extremist israelian a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce a atacat iserică ortodoxă română din cartierul Musrara din Ierusalimul de Est. Camerele de supraveghere îl arată pe atacator încercând să spargă o uşă cu un bolovan şi distrugând o încuietoare.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului a avertizat vineri, printr-un comunicat, că „atacurile extremiste vizează din ce în ce mai mult biserici şi moschei din Ierusalim”, reproşând autorităţilor că nu reuşesc să le stăpânească şi chiar „tolerează” astfel de acţiuni teroriste, care în final vor duce la amplificarea conflictelor din Oraşul Sfânt, fiind ţinut departe de „pace şi stabilitate”. 

Ambasadorul Israelului la Bucureşti i-a scris Patriarhului Daniel, în urma atacului asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim, exprimându-şi consternarea faţă de acest atac îngrozitor şi condamnând acest „act teribil”. Ambasadorul a dat asigurări că autorii vor ajunge în faţa justiţiei şi că autorităţile israeliene vor acoperi costul pagubelor produse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.