Departamentul Consular al Ministerului Afacerilor Externe a deschis un call-center în cadrul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate în care românii din afara graniţelor pot afla informaţii despre modul în care pot vota la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi despre secţiile de votare din apropierea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate poate fi apelat 24 de ore / 7 zile, la numerele de telefon aparţinând misiunii diplomatice/oficiului consular al României din zona de rezidenţă a fiecărui cetăţean român. (Exemplu: Cetăţenii români aflaţi în zona de competenţă consulară a Ambasadei României la Madrid pot apela telefonic misiunea diplomatică română la numerele de telefon afişate pe site-ul madrid.mae.ro, apelurile lor fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate)”, informează MAE.

Operaţionalizarea acestui call-center este o nouă acţiune a ministerului dintr-o serie de demersuri menite să faciliteze procesul de votare în diapora. Astfel, pe site-ul MAE există o secţiune specială dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie. 

De asemenea, cele 417 secţii de votare din străinătate sunt prezentate pe site printr-o hartă interactivă pentru a facilita identificarea celei mai apropiate secţii de votare. 

În plus, pentru informaţii suplimentare cu privire la exercitarea dreptului de vot, alegătorii români din străinătate au la dispoziţie Ghidul alegătorului român din străinătate şi materialul informativ „Q&A - Întrebări frecvente referitoare la votul în străinătate” pentru alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor din 11 decembrie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.