Fostul consilier de stat Mădălina Turza a scris joi pe Facebook că înţelege că eliberarea sa din funcţie este o chestiune de ”simetrie” politică legată de scandalul azilelor de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi. ”Munca mea în domeniul dizabilităţii de peste 15 ani, care a inclus şi sute de ore de monitorizare şi rapoarte despre aceste centre ale groazei, plângeri penale şi demersuri administrative sunt de suficientă notorietate pentru ca asocierea mea cu obstrucţionarea unui demers în acest caz să fie hilară”, mai arată Turza, care precizează că faptul că ancheta penală la care asistăm cu toţi astăzi există, este rezultatul sesizării Corpului de Control al Prim Ministrului din data de 8 martie 2023, ca urmare a mai multor informări şi sesizări primite la Guvern în lunile februarie şi martie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Închei cu fruntea sus şi #ecunoştinţă mandatul meu de demnitate publică de aproape 4 ani, ultimul din funcţia de Consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. Cu recunoştinţă pentru experienţa fabuloasă de a fi putut să creez din zero rezultate concrete pentru oameni şi pentru ţara mea şi enumăr cu titlu de exemplu doar câteva: Programul Naţional DIN GRIJĂ PENTRU COPII prin care mii de copii au fost salvaţi cu ajutorul numărului unic pentru copii 119, zeci de mii de ore de terapii gratuite, RO-ALERT copil dispărut etc, Coordonarea Răspunsului României la criza umanitară a refugiaţilor din prima zi a conflictului din Ucraina, răspuns recunoscut şi apreciat la nivel internaţional. Reforma sistemului de luptă împotriva traficului de persoane din România şi crearea unei noi arhitecturi instituţionale în acord cu recomandările internaţionale. Urma să ataşăm reformei centrale a sistemului, reforma mecanismelor locale de luptă împotriva traficului de persoane din data de 19 iulie 2023; Cea mai amplă reformă juridică în domeniul capacităţii legale a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale - copiii şi adulţii noştri nu mai sunt obligatoriu puşi sub interdicţie”, a scris Mădălina Turza pe Facebook.
 
Ea arată că au fost ”mii de ore de muncă cu sufletul şi cu bună-credinţă şi sute de alte rezultate care, nu de puţine ori, au fost surprinse în spaţiul public, atât în această calitate, cât şi în cea de Preşedinte la ANDPDCA unde a creat primul şi singurul mecanism de monitorizare a condiţiilor din centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi, care a fost ulterior desfiinţat”. 
 
”Cu demnitate pentru că înţeleg că eliberarea mea din funcţie este o chestiune de ”simetrie” politică legată de scandalul azilelor de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi. Responsabilii se cunosc, nu se inventează. Şi tocmai din acest motiv, pentru că adevărul nu poate avea decât o culoare, acesta este următorul: faptul că ancheta penală la care asistăm cu toţi astăzi există, este rezultatul sesizării Corpului de Control al Prim Ministrului din data de 8 martie 2023, ca urmare a mai multor informări şi sesizări primite la Guvern în lunile februarie şi martie 2023”, afirmă Turza. 
 
Fostul consilier de stat din perioada guvernului Ciucă afirmă că ”nimic din lumea asta, nici măcar politica nu poate schimba adevărul, ci doar percepţia, ceea ce este o responsabilitate individuală de a discerne”. 
 
”Munca mea în domeniul dizabilităţii de peste 15 ani, care a inclus şi sute de ore de monitorizare şi rapoarte despre aceste centre ale groazei, plângeri penale şi demersuri administrative sunt de suficientă notorietate pentru ca asocierea mea cu obstrucţionarea unui demers în acest caz să fie hilară. Drumul meu merge înainte cu adânca convingere că mai mulţi oameni integri, profesionişti şi fără interese personale vremelnice în sistem, pot schimba la faţă ţara noastră. Dar trebuie să fim mai mulţi”, afirmă Mădălina Turza. 
 

Premierul Marcel Ciolacu a eliberat-o din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului pe Mădălina Turza, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.