Europarlamentarul Monica Macovei a reluat atacul la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, susţinând că i-a cerut, în 2006, să îi stabilească "un canal de comunicare direct" cu procurorul DNA care îl ancheta pe George Copos, vicepremier la vremea respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele M10, Monica Macovei, a povestit, sâmbătă, în faţa susţinătorilor candidaţilor Alianţei "Pentru Craiova", care a fost reacţia membrilor Guvernului atunci când Direcţia Naţională Anticorupţie a instrumentat primul dosar împotriva fostului vicepremier George Copos.

"Să învăţăm să spunem «nu» şefilor noştri. Primul caz cercetat de DNA a fost al vicepremierului Guvernului în care eram - Copos. După ce a apărut în presă ştirea că Copos este anchetat pentru evaziune fiscală, la următoarea şedinţă de Guvern, tot Guvernul se uita la mine urât şi spuneau «Avem ministru de Justiţie în Guvern şi suntem anchetaţi?». «Da!». În mine creştea un râs, adică oamenii ăştia nu înţeleg că lumea s-a schimbat! «Da, sunteţi anchetaţi dacă comiteţi infracţiuni şi încălcaţi legea!»", a afirmat Macovei.

Ea a susţinut că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut "un canal de comunicare direct cu procurorii".

"Începe şedinţa de Guvern şi Tăriceanu zice: «Monica, am crezut că ne ducem după Opoziţie!». Zic: «Nu ne ducem după nimeni, e pe bază de probe şi procurorii nu fac dosare de la Opoziţie, fac de peste tot şi nu iau azi pe unu de la un partid şi mâine de la alt partid. S-ar putea să fie trei de la putere odată sau zece de la Opoziţie». Tăriceanu nu se lasă şi zice: «Vreau să-mi stabileşti un canal de comunicare direct cu procurorii ca eu să ştiu dinainte pe cine cercetează ei». Ştii că oamenii mai sunt interceptaţi, cum să-i spui dinainte premierului? Şi am spus «Nu, nu o să ştiţi, nici eu nu ştiu şi nici dumneavoastră». Şi am spus «Nu» de câteva ori în acea şedinţă şi am realizat că e foarte funny, te simţi bine când spui «Nu» şefului tău. În primul rând am constatat că nimeni nu îi spunea «Nu» unui prim-ministru. Iar când îi spui «Nu», el nu se aşteaptă şi atunci se blochează şi te uiţi pe faţa lui că e înmărmurit şi nici nu are replică. Deci, dragii mei, se poate să spunem «Nu», ce avem de pierdut? Nimic. Ce riscăm? Să mă dea afară. După integrare, m-au dat afară, dar ce am vrut să fac am făcut: şi DNA, şi conflict de interese, şi ANI şi altele", a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei l-a mai acuzat pe Tăriceanu de acest lucru şi într-o intervenţie televizată din martie 2015.

În ianuarie 2006, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui George Copos în dosarul Loteria I, sub acuzaţia de evaziune fiscală. În luna iunie a acelui an, Copos a demisionat din funcţia de vicepremier al Guvernului Tăriceanu, cu câteva zile înainte ca procurorii să îl trimită în judecată în acest dosar. În 2014, George Copos a fost condamnat definitv la 4 ani de închisoare cu executare.

Monica Macovei a participat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor Alianţei "Pentru Craiova" la alegerile locale. M10 şi PNŢCD vor susţine candidatura omului de afaceri Dan Adrian Cherciu la funcţia de primar al municipiului Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.