Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a avut, duminică, la Bucureşti, o întrevedere bilaterală cu ministrul vietnamez al afacerilor externe, Bùi Thanh Sơn. Întrevederea a avut loc în marja vizitei oficiale în România pe care demnitarul o realizează în cadrul delegaţiei conduse de prim-ministrul vietnamez Phạm Minh Chính.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei doi interlocutori au salutat stadiul actual al relaţiilor bilaterale, stabilite în urmă cu 74 de ani, relaţii care au cunoscut o dinamică accentuată mai ales în ultimii ani. De asemenea, înalţii oficiali au subliniat necesitatea continuării demersurilor de consolidare a cooperării în domenii de interes reciproc, inclusiv între ministerele de externe din cele două ţări”k, a transmis, duminică, MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în acest sens, ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a reiterat angajamentul pentru identificarea unor noi oportunităţi de cooperare, raportate la potenţialul real, în domenii precum comerţ, cultură şi educaţie, digitalizare, securitate cibernetică, medicină şi farmacie.

”Partea vietnameză a adresat mulţumiri pentru sprijinul activ al României pe durata Preşedinţiei Consiliului UE în 2019, concretizat cu intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb UE-Vietnam. Ministrul Odobescu a asigurat că România va rămâne un susţinător constant al cooperării consolidate între UE şi Vietnam. În context, a evidenţiat importanţa unui dialog susţinut pentru a aborda provocările contemporane, inclusiv cele din zona Indo-Pacific, unde Vietnamul este un actor important”, a mai transmis MAE.

Potrivit documentului citat, cei doi omologi au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală a contextului regional şi global, cu accent pe crizele şi conflictele existente, şi au abordat modalităţile prin care cele două state pot colabora pentru a face faţă provocărilor comune.

 

”Totodată, au exprimat încrederea că vizita oficială în România a prim-ministrului vietnamez va marca o etapa importantă în consolidarea de ansamblu a cooperării politice şi sectoriale dintre cele două ţări”, a mai transmis MAE.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.