La preluarea mandatului, Nicuşor Dan primeşte în administrare un Bucureşti în colaps, cu un buget falimentat la propriu, cu bucureşteni teleportaţi înapoi în epoca băii la lighean, cu avarii inevitabile pe magistralele de apă şi la punctele termice, cu multe găuri în bugetul primăriei, companii municipale inutile şi consumatoare de bani, trafic infernal şi poluare care ne clasează pe locuri fruntaşe în clasamentele ruşinii la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soluţia pentru toate aceste probleme vine din colaborarea Primăriei Generale cu Guvernul. 

Premierul Ludovic Orban deschide lista PNL Bucureşti pentru alegerile parlamentare

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi prim - ministrul în funcţie, este candidatul de pe prima poziţie a listei pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti. Şi alţi membri ai cabinetului Orban precum Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, sau Violeta Alexandru, ministrul Muncii, candidează pentru Parlament în Bucureşti, semnal care demonstrează cât de importantă este Capitala pentru PNL. Lupta pentru Bucureşti nu va fi simplă, cu un PSD disperat de pierderea majorităţii parlamentare:

"În ultimii 12 ani, atât primarii general proveniţi din PSD, cât şi guvernele PSD au ţinut Bucureştiul pe loc şi au împiedicat realizarea marilor proiecte pentru Bucureşti. Începând cu data de 27 septembrie, odată cu votul cetăţenilor din Bucureşti lucrurile s-au schimbat radical în bine, avem un primar general serios, un primar general care cunoaşte problemele Bucureştiului, un primar general care are soluţii foarte clare, care trebuie puse în practică”, consideră premierul Ludovic Orban.

“Mulţumesc prietenului meu Ludovic Orban. Vom colabora cu guvernul”

Nicuşor Dan, noul primar al Capitalei, are misiunea de a fi salvatorul unui oraş aproape de colaps – trafic, poluare, magistrale de apă avariate periodic, transport public subdimensioant, buget falimentat la propriu. Nu poate reuşi fără sprijin masiv din partea Guvernului, un partener de care are nevoie în tot ceea ce înseamnă infrastructură de transport, de apă şi canalizare, de termoficare, şi în general în toate punctele nevralgice ale Bucureştiului actual.

“Este foarte important să avem o colaborare foarte bună cu Guvernul României, multe din lucrurile pe care bucureştenii le aşteaptă nu se pot face decât în acest parteneriat şi avem angajamentul primului ministru pentru ca toate acele lucruri de care am vorbit să fie realizate pentru bucureşteni”, a spus Nicuşor Dan după depunerea jurământului în funcţia de primar.

De altfel, între primarul general, premierul Orban şi miniştrii PNL au existat întâlniri de lucru chiar la câteva zile după câştigarea alegerilor de către Nicuşor Dan: 

"Am vorbit azi şi de investiţiile pe care Ministerul Transporturilor urmează să le facă pentru Bucureşti şi de investiţiile pe care urmează să le facă în imediata apropiere a Bucureştiului, cu implicare pe Bucureşti. Am vorbit de stadiul realizării Şoselei de Centură, de stadiul realizării proiectării şi realizării Autostrăzii de Centură (…) deci de toate acele elemente de transport care să ajute la mobilitate în Bucureşti pentru ca peste patru ani bucureştenii să circule mult mai bine”, a afirmat Nicuşor Dan, în urma primei întâlniri cu premierul Ludovic Orban şi Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

De parteneriatul dintre Guvern şi Primăria Capitalei depinde soluţionarea gravelor probleme ale Bucureştiului, iar premierul Ludovic Orban şi PNL au manifestat deschidere totală şi susţinere necondiţionată a proiectelor pentru Bucureşti. PNL este partidul care a renunţat la a susţine un candidat propriu în favoarea lui Nicuşor Dan, un candidat independent, cunoscut pentru lupta sa de ani de zile cu caracatiţa imobiliară dâmboviţeană şi cu administraţia pesedistă a Capitalei. S-a dovedit un pariu câştigător pentru PNL, dar mai ales pentru bucureşteni, care au acum o administraţie responsabilă, competentă şi în dialog permanent cu miniştrii PNL.

(Articol susţinut de Partidul Naţional Liberal)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.