Ludovic Orban a afirmat, după ce a vizitat vineri şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, că este un obiectiv fundamental conectarea Olteniei la infrastructura de transport europeană rutieră, feroviară şi fluvială. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că va fi asigurată conectarea Olteniei la Coridorul IV Paneuropean prin acest drum expres care va fi finalizat în legislatura aceasta, cât şi printr-o autostradă sau drum expres Calafat - Lugoj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Obiectivul nostru fundamental este să conectăm Oltenia la infrastructura de transport europeană pe toate cele trei moduri de transport rutier, feroviar şi fluvial. În ceea ce priveşte rutierul, în urma memorandumului între compania Ford şi Guvernul României, au fost prevăzute mai multe obiective, între care drumul expres Craiova - Piteşti, care urma să asigure conectarea Craiovei de Coridorul IV Paneuropean. Iată că drumul expres tinde să devină realitate, tronsonul unu, tronsonul doi, de asemenea pe tronsonul trei şi tronsonul patru, în ciuda contestaţiilor - pe tronsonul III am luat decizia să adjudecăm contractul imediat după soluţionarea contestaţiilor de către CNSC. Sunt convins că drumul expres va fi finalizat până la sfârşitul acestei legislaturi”, a declarat Ludovic Orban vineri într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Dolj.

Au fost alocate 20 milioane lei pentru realizarea studiului de dezabilitate pentru autostrada sau drumul expres Calafat - Lugoj a mai spus Orban.

„În ceea ce priveşte legătura cu vestul, la solicitarea organizaţiilor noastre din Oltenia, am inclus în buget o sumă de 20 de milioane, pentru a putea demara studiul de fezabilitate pentru autostrada Calafat - Lugoj, care practic face legătura cu infrastructura de transport europeană, o legătură suplimentară, mai directă, faţă de legătura cu Coridorul IV de la Piteşti. Este o investiţie absolut necesară, ştim că podul Calafat - Vidin este o investiţie care poate să fie un argument extrem de solid pentru prioritizarea acestui tronson de autostradă, drum expres, depinde de indicii de trafic, se va stabili prin studiul de fezabilitate, care să facă legătura între Calafat şi Lugoj, care în mod evident va conecta practic toată Oltenia pe profil de autostradă”, a explicat liderul PNL.

Despre infrastructura feroviară Orban a precixat că este în intenţie modernizarea pe ruta Bucureşti - Craiova - Caransebeş şi sunt în pregătire documentaţiile pentru tronsoanele de la Caransebeş la Arad.

„În ceea ce priveşte infrastructura feroviară, deja sunt mature documentaţiile tehnico-economice pe Caransebeş până la Arad, de asemenea intenţionăm să modernizăm infrastructura Bucureşti - Craiova - Caransebeş. Noi încercăm să includem cele două tronsoane de la Caransebeş până la Arad pe PNRR, vom vedea în ce măsură Comisia Europeană îşi va da acordul pe această solicitare a noastră şi evident să se pregătească documentaţiile pe restul tronsoanelor”, a mai afirmat preşedintele Camerei.

El a vorbit şi despre  un proiect care va asigura navigabilitatea Dunării, în aşa fel încât să poată fi utilizată la maxim această axă de transport fluvial.

„Nu în ultimul rând şi de mare importanţă pentru judeţul Dolj, pentru Oltenia şi în general pentru toate localităţile dunărene este proiectul de asigurare a navigabilităţii Dunării, adică respectarea standardelor de navigabilitate, care va permite ca această axă vitală de transport fluvial la nivel european să poată să fie utilizată la capacitate maximă. Aici e şi investiţia de la Calafat cu finanţare pe fonduri europene, care am încredere că se va derula în bune condiţii”, a subliniat Orban.

„CNAIR mi-a transmis că au pregătit documentaţiile pentru ceea ce se numeşte legătura dintre drumul expres şi Ford, care ulterior se va descărca în Centura de Sud şi de asemenea sunt în fază finală în ce priveşte procedura de selecţie pentru construcţia Centurii de Sud a Craiovei care să facă legătura în special din drumul Calafat - Craiova spre DN6”, a completat liderul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.