Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul nu poate schimba data alegerilor locale din 27 septembrie, deoarece Parlamentul decide acest lucru. El i-a rugat pe parlamentari să îşi asume schimbarea datei alegerilor, printr-un proiect de lege, dacă doresc acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu îmi cereţi mie să schimb data alegerilor. Data e decisă de Parlament. Voi v-aţi asumat această răspundere. Dacă vreţi să schimbaţi data alegerilor, faceţi proiect de modificare, asumaţi-vă public că nu vreţi atunci data alegerilor. Singurl lucru pe care pot să îl fac e să respect legea, avem planuri în pregătire pentru a diminua riscul de răspândire a virusului, dar asta nu se poate face decât dacă toţi actorii politici respectă regulile. Apoi o să acuzaţi de discriminare, dacă veţi face campanie şi nu respectaţi regulile şi apoi veţi fi amendaţi. Vă spun de pe acum regulile trebuie respectate de toată lumea, indiferent de partid”, a declarat Ludovic Orban în plenul reunit de miercuri al Parlamentului.

Premierul a adăugat că Guvernul a luat toată măsurile posibile pentru a împiedica şi diminua răspândirea coronavirusului în România.

„Închei prin a vă spune limpede – Guvernul face tot ceea ce este posibil legal şi tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a opri răspândirea virusului, pentru a începe şcoala în condiţii cât mai aproape de normalitate, pentru ca oamenii să îşi exercite dreptul de vot în siguranţă. V-aş ruga să reflectaţi, că s-a vorbit de morţi. A venit vreun parlamentar să propună să ţină un moment de reculegere pentru cei care au murit din cauza epidemiei? Eu vă propun lucrul acesta să ţinem un moment de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului”, a conchis Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.