Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, referitor la apelul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, care cheamă primarii la mitinguri, că nu crede ca liberalii să vină la proteste pentru că îi cheamă Pandele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Primarii noştri au organizat deja acţiuni de proteste şi cu siguranţă vor organiza în continuare. (...) Acuma nu mă miră că Pandele sare la bătaie, având în vedere că el conduce Bucureştiul, de fapt. (...) Nu cred că primarii liberali vin la proteste când îi cheamă Pandele. Mă miră că nu a sărit doamna Firea. Ea a sărit pe Piaţa Victoriei”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a mai spus că şi Bucureştiul este afectat de modificările fiscale, iar promisiunile care se fac privind eventuale rectificări bugetare sunt doar nişte “minciuni gogonate”.

“Inclusiv Bucureştiul este afectat. Chiar dacă li se fac promisiuni primarilor din Bucureşti că o să se găsească nişte soluţii la eventualele rectificări bugetare, sunt nişte minciuni gogonate. Nu va exista rectificare pozitivă anul viitor, exact cum am anunţat că nici anul acesta nu va exista şi s-a văzut clar că a fost rectificare negativă”, a mai afirmat Orban.

Primarul independent al oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să îşi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul de buget pe 2018. Soţul Gabrielei Firea susţine că oraşul Voluntari va pierde 8 milioane de euro, adică aproximativ 20% din bugetul local, şi că este hotărât să ajungă până la a protesta în Piaţa Victoriei, "dacă tot a spus premierul Tudose că nu este nevoie de autorizaţie pentru a protesta".

"Astăzi, Guvernul a întocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri. (...) În consecinţă, fac apel la dumneavostră ca împreună, indiferent de formaţiunea politică din care faceţi parte, inclusiv primarii independenţi, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susţină în acest demers. Domnul Dragnea ne spune să ne uităm pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!...), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare U.A.T. În caz contrar îmi rezev dreptul de a protesta în piaţa "protestelor" nu pentru mine, ci pentru cetăţenii pe care, vremelnic, îi reprezint. Nu mă alătur protestatarilor #rezist, respect Constituţia şi ordinea de drept în România, îmi iubesc patria şi pământul strămoşesc şi nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul ţării", arată Pandele în apelul transmis primarilor .

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.