Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, susţine că liberalii vor face „toate demersurile” pentru ca propunerea de remaniere a Guvernului să nu treacă în Parlament. Acesta spune că după moţiunea de cenzură, dacă guvernul cade, PNL va încerca să provoace alegeri anticipate. Orban a spus că şi-ar dori un guvern PNL, în care să nu fie nevoit să apeleze la nişte parteneri care au girat o bună perioadă o guvernare care a făcut rău României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Cu siguranţă vom vota împotrivă şi vom face toate demersurile pentru ca propunerea de remaniere să nu primească votul Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban miercuri seară, la Digi24.
 
Liderul PNL a spus că va discuta „cu partenerii actuali din opoziţie”, dar a lăsat de înţeles că va discuta şi cu ceilalţi parlamentari.
 
„Mesajul nostru este foarte limpede: orice formaţiune politică responsabilă trebuie să voteze împotriva PSD, indiferent că votează la remaniere sau la moţiunea de cenzură”, a spus Orban.
 
El a spus că moţiunea de cenzură va fi depusă când vor exista cel puţin 234 de semnături. Acesta a adăugat că „există şansa ca moţiunea să şi treacă înainte de alegerile prezidenţiale”.
 
Ludovic Orban susţine că guvernele PSD-ALDE sunt „un izvor de rău, de măsuri idioate, de măsuri antieconomice, de atitudini antieuropene, un izvor de atacuri la independenţa justiţiei”.
 
Întrebat dacă va prelua conducerea Guvernului până la alegerile parlamentare în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, Orban a evitat să dea un răspuns tranşant. El a spus că PNL este pregătit de guvernare, dar că preferă să preia guvernarea după alegeri anticipate. 
 
„Ce punem în loc? Alegeri anticipate şi punem în loc un parlament legitim care să permită formarea unei majorităţi pro-democratice”, a spus Orban. Acesta a explicat că există „o procedură constituţională” în cazul în care moţiunea de cenzură va trece. 
 
Liderul PNL a precizat că după moţiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegeri anticipate.
 
Orban a spus că există şi „posibilitatea” unui guvern de tranziţie, adăugând că „şi cu un guvern de tranziţie şi fără un guvern de tranziţie obiectivul nostru este să permitem cetăţenilor români să aleagă un parlament” care să exprime dorinţele electoratului.
 
„Premier va fi candidatul la prim-ministru al partidului care va câştiga alegerile”, a precizat Ludovic Orban.
 
„Obiectivul numărul unu al PNL astăzi este să pună punct acestei guvernări toxice. (...) Mi-aş dori un guvern al PNL care să pună în practică programul de guvernare al PNL (...) şi în care să nu fiu nevoit să apelez la nişte parteneri care nu gândesc ca noi şi care au girat o bună perioadă o guvernare care a făcut rău României”, a adăugat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.