Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, în care afirmă că ”lupta împotriva corupţiei este dezideratul care a unit români de toate vârstele” care au luat atitudine de fiecare dată când combaterea corupţiei a fost slăbită sau pusă în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lupta împotriva corupţiei este dezideratul care a unit români de toate vârstele, din medii şi cu preocupări diferite, şi faţă de care şi-au exprimat susţinerea fără echivoc. Fie prin mijlocul democratic al votului, prin campanii publice şi chiar prin proteste de stradă, cetăţenii au luat atitudine de fiecare dată când combaterea corupţiei a fost slăbită sau pusă în pericol. Atitudinea civică fermă şi mesajul răspicat exprimate de români dovedesc gradul înalt de conştientizare a efectelor acestui flagel: menţinerea sărăciei, servicii sociale de slabă calitate, dezbinarea societăţii”, a transmis, luni, Ludovic Orban.

Acesta afirmă că ”atitudinea curajoasă şi implicată a societăţii reprezintă un sprijin important al acţiunii guvernamentale de combatere a corupţiei şi de consolidare a independenţei justiţiei, componentă esenţială a acestui efort”.

”Astăzi, de Ziua Internaţională împotriva corupţiei, vreau să reiterez angajamentul şi determinarea Guvernului pe care îl conduc de a susţine neobosit această luptă. Este dezideratul nostru să construim o Românie puternică, în care economia să se dezvolte fără bariera corupţiei, prin politici publice menite să stimuleze încredere investitorilor şi competiţia corectă. Ne-am făcut un obiectiv din creşterea credibilităţii României în plan extern, fundamentată pe valori democratice şi pe cele ale statului de drept. Este un ţel al Guvernului nostru să creştem performanţa în educaţie şi sănătate şi să prosperăm prin muncă, creativitate, onestitate şi bun simţ”, a mai transmis Orban.

Premierul consideră că toate aceste lucruri le putem realiza împreună, fiind uniţi în această luptă împotriva corupţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.