Premierul Ludovic Orban subliniază, în mesajul transmis cu ocazia împlinirii a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii, importanţa Parteneriatului Strategic dintre cele două state în contextul pandemiei globale generate de virusul SARS-Cov-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul pandemiei globale cu noul coronavirus, Parteneriatul Strategic şi-a dovedit din nou relevanţa, România şi SUA cooperând aprofundat pentru a diminua riscurile la adresa cetăţenilor noştri. Ataşamentul ţării noastre faţă de valorile democratice, contribuţia semnificativă a Parteneriatului nostru la securitatea euro-atlantică şi stabilitatea regională reprezintă o bază solidă pentru consolidarea şi aprofundarea în continuare a relaţiilor dintre România şi SUA” transmite primul ministru român la împlinirea a 140 de ani de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Americii.

Ludovic Orban a reafirmat ”determinarea” sa şi a Guvernului român „pentru a dezvolta constant relaţiile cu Statele Unite ale Americii, de o manieră  concretă, în conformitate cu interesele noastre comune şi valorile împărtăşite”.

”Îmi exprim convingerea că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite Americii va continua să se extindă, valorificând toate oportunităţile, precum şi potenţialul unei relaţii bilaterale mutual benefice” afirmă premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.