Prim-ministrul interimar Ludovic Orban susţine că în cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat propune lista cabinetului, Parlamentul trebuie să se întrunească, iar în cazul unui boicot, Orban consideră că PSD „va pierde groaznic”. „Boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. (...) Vă daţi seama ce ar fi ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei” a argumentat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Ludovic Orban a explicat duminică seară, la B1 Tv, că potrivit regulamentului Camerelor Parlamentului, termenul maxim în care trebuie convocate plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură  a Guverului este de cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat depune lista guvernului şi programul de guvernare. În acest context, Orban spune că PSD s-ar face „de râs” dacă ar continua să blocheze activitatea în Parlament şi ar pierde foarte mut din punct de vedere electoral.
„Sigur că pot să încerce să boicoteze. Nu am absolut niciun fel de aşteptare pozitivă în ceea ce priveşte PSD-ul. Pe de altă parte, toată lumea o să vadă că ăştia de fapt nu vin la Parlament  de ce?  Ca să mai prelungească cu şapte luni mandatul de parlamentar, ca să-şi încaseze pensia specială, ca de fapt să se lege se scaune. Nu cred că opinia publică va accepta aşa ceva. Pot să o facă, dar există o presiune a opiniei publice, până la urmă se va ajunge la alegeri când se ajunge la alegeri. Dacă ei menţin acest boicot jenant, ruşinos, care nu va fi înţeles de nimeni, nici măcar de oamenii care sunt înclinaţi să voteze cu ei, numai ca să-şi salveze scaunele, să tragă de timp, vor pierde groaznic, se vor face de râs şi mai tare în faţa opiniei publice. (...) Când îi aud pe ăştia din PSD că vorbesc de democraţie, îmi vine să râd, e un râs amar, nu e un râs vesel” a declarat Orban. 
El a menţionat că „România e în continuare pe mâini bune”.
„Au două variante: anticipatele, sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (...) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă.  Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente”, a dat asigurări Ludovic Orban.
El a explicat că parlamentarii PNL vor merge în Parlament la învestire, vor sta în scaune dar nu vor vota.
Întrebat dacă, în situaţia în care guvernul propus nu va fi votat în Parlament, tot el va fi propunerea de premier, Ludovic Orban a răspuns că decizia în această privinţă aparţine şefului statului.
„Această decizie aparţine preşedintelui României, sunt convins că preşedintele va lua cea mai bună decizie”, a precizat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.