Premierul Ludovic Orban a declarat că în întreaga sa carieră nu a luat niciun leu care nu i s-a cuvenit. El a transmis PSD să citească mai bine raportul Curţii de Conturi care vorbeşte despre faptul că în anul 2018, în perioada guvernării social-democrate, nu au fost constituite stocurile strategice de măşti, substanţe şi dezinfectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat niciun leu care nu mi s-a cuvenit. Sunt un om care deţine funcţii publice de peste 25 de ani. Niciodată nu s-a lipit un leu de mine. Desfid toată demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe în timpul guvernării liberale. Ar trebuie să citiţi mai bine raportul Curţii de Conturi să vedeţi exact ce scrie. De exemplu scrie că, încă din 2018, Curtea de Conturi v-a atras atenţia asupra faptului că nu aţi constituit stocurile strategice de măşti, substanţe şi dezinfectat. Preţul de achiziţie de 0,64 bani per mască a fost preţul cu care s-a câştigat licitaţia acum 2 luni. Acela era preţul. Între timp a mai scăzut preţul. Să spună dacă am fi dat unei firme care nu a dat cel mai mic preţ, atunci ni se putea imputa. Vă spun sincer, din păcate, liderii PSD mi-au arătat şi astăzi că nu au înţeles nimic. Că nu mai poţi să faci politică bazată pe minciună, manipulare, pe repeţia sistemică a unor neadevăruri în speranţa că românii vor înghite găluşca”, a afirmat Ludovic Orban, în plenul reunit de miercuri al Parlamentului.

Acesta a explicat că, în afirmaţiile sale, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru făcea referire la o declaraţie pusă pe site-ul PSD, în luna iulie, care spunea că „suntem ciumaţii Europei”. Orban a mai precizat că, în cazul în care rămânea PSD la guvernare, ajungeam într-adevăr „ciumaţii Europei”.

„Domnul Tătaru nu a scos de la sine această afirmaţie, ci a citat o afirmaţie făcută de PSD pe site, în iulie, în care aţi spus că suntem ciumaţii Europei. Exista riscul, dacă mai rămâneaţi la guvernare, într-adevărat să ajungem ciumaţii Europei, după toate neadevărurile, unde era gata să fim şcoşi în afara Europei din cauza unei atitudini împotriva statului de drept”, a conchis Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.