Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, acuză că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, „piteşte” un document care ar fi elaborat la nivelul Ministerului Finanţelor şi care ar arăta că nu pot fi susţinute cheltuielile bugetare, Orban spunând că ordonanţa de rectificare a bugetului se bazează pe venituri „scoase din burtă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Orlando Teodorovici piteşte un document care a fost elaborat de specialişti din Ministerul Finanţelor - nu ştiu dacă a ajuns la primul ministru, probabil nu a ajuns la primul ministru, că la gradul de desconsiderare pe care-l are, probabil, Orlando Teodorovici faţă de Vasilica Viorica Dăncilă a considerat că nu gtrebuie să-i dea documentul, l-a pitit, l-a ţinut ascuns – în care sunt foarte clare concluziile legate de nesustenabilitatea cheltuielilor bugetare. Dacă te uiţi la ordonaţa de rectificare a bugetului, îţi dai seama că ai au trecut nişte venituri scoase din burtă, mincinoase, care nu au nicio legătură cu realitatea”, a afirmat preşedintele PNL, joi, într-o emisiune la B1 Tv.

Orban a acuzat că Gvernul a făcut „tot felul de şmecherii”, în plan financiar, cum ar fi întârzierea rambursării TVA faţă de companii, întârzierea unor plăţi pentru lucrări sau oprirea unor plăţi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Fac tot felul de şmecherii ca să mai amâne deznodământul, dar oricât ar încerca  să rostogolească către anul viitor, către decembrie, către ianuarie, anul ăsta este clar că deficitul bugetar va depăşi 3,5% din PIB”, a mai spus preşedintele PNL.

În acest context, Ludovic Orban a spus că „păstrarea acestui guvern creează nişte riscuri uriaşe pentru România”. 

Acesta a precizat că trebuie făcute schimbări urgente în domenii preum finanţele şi economia, dar şi în alte domenii despre care a susţinut că sunt în „dezagregare”.

„Educaţia e fundamentală, pentru că în general toate sistemele publice majore- sistemul de educaţie, sistemul de sănătate, sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională – sunt într-un stadiu de dezagregare, de haos şi de lipsă de autoritate cum n-au fost în ultimii 30 de ani”, a spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.