Liderul Forţa dreptei, Ludovic Orban îi cere joi preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării, Vasile Dîncu, acuzându-l că ”pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministrul Apărării ne lasă fără apărare. În comuna Cârcea este amplasat un radar care are obiectivul de apărare a scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălţime. Scutul de la Deveselu este un element cheie al sistemului defensiv anti-rachetă, care are rolul de a proteja ţările NATO contra unui eventual atac nuclear rusesc. Tot în comuna Cârcea este primar din 2004 Valerică Pupăză, de la PSD. Domnul Pupăză este şi proprietar de terenuri din comună şi se ocupă de tranzacţii imobiliare. Una a ajuns în atenţia opiniei publice. Vânzarea unui teren de 235.000 de metri pătraţi către LIDL pentru construirea unui depozit”, spune Orban în postare. 
 
Liderul Forţa Dreptei precizează că, deşi ştia că terenul este în apropierea unui radar şi că, pentru emiterea autorizaţiei de construcţie, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar şi vânzător a omis să precizeze acest „amănunt” în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism şi, ulterior, a autorizaţiei de construcţie. Asta doar pentru terenul tranzacţionat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN.
 
”Ministerul Apărării, după emiterea autorizaţiei de construcţie, atacă perfect justificat în instanţă autorizaţia pentru a bloca lucrările de construcţie a depozitului pentru că afectează funcţionalitatea radarului, făcându-l aproape inutil şi lăsând fără apărare scutul de la Deveselu. În cursul procesului, ministerul care a atacat autorizaţia îşi schimbă poziţia şi ajunge la o înţelegere extrajudiciară cu LIDL prin care renunţă la acţiune şi se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO”, spune Ludovic Orban. 
 
El continuă: ”Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de EURO, preşedintele Consiliului Judeţean ( tot PSD ), care a semnat certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie, ambele ilegale, şi alţi actori implicaţi în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunţă şi la procesul intentat LIDL şi autorităţilor locale pentru anularea autorizaţiei şi oprirea construcţiei ilegale”. 
 
Potrivit lui Orban, ”ministrul apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare. Noroc că un judecător de la Tribunalul din Craiova a anulat înţelegerea extrajudiciară dintre MAPN şi LIDL”. 
 
”Deşi acest tun imobiliar a fost prezentat în media independentă, până astăzi instituţiile statului care au competenţe legale nu au făcut nimic. Preşedintele tace. CSAT tace. DNA tace. Premierul Ciucă, fost şef al statutului major, originar din Dolj şi chiar senator de Dolj, tace complice. Ciolacu, şeful PSD, tace şi el mâlc. Se încearcă în mod clar „punerea batistei pe ţambal”, muşamalizarea acestei tranzacţii veroase. Îi cer public preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic atât lui Vasile Dâncu, ministrul apărării, cât şi primarului PSD din Cârcea şi preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj. Îi cer Premierului Ciucă şi Preşedintelui Iohannis să îl demită de urgenţă pe Vasile Dâncu din funcţia de ministru al apărării pentru punerea în pericol a siguranţei naţionale. Solicit public şefului DNA să demareze imediat o anchetă penală pentru identificarea şi pedepsirea vinovaţilor”, mai spune Orban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.