Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că fiecare consiliu de administraţie trebuie tratat distinct, în contextul propunerii premierului Florin Cîţu de a fi redusă la 5 membri componenţa unui CA şi a ordonanţei de urgenţă a Ministerului Sănătăţii pusă în transparenţă care prevede majorarea numărului de membri din CNAS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, să limiteze la cinci numărul membrilor în consiliul de administraţie şi asta trebuie văzută legislaţia şi urmează să luăm o hotărâre la nivelul coaliţiei. Este o propunere a premierului care mi se pare în regulă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament dacă au fost discuţii în coaliţie privind numărul de membri în consiliile de administraţie.

Referitor la faptul că există un proiect de OUG pus în dezbatere publică a Ministerului Sănătăţii care prevede mărirea numărului de membri din CNAS, liderul PNL a răspuns: „Fiecare consiliu de administraţie trebuie tratat în mod distinct”.

„Una este un consiliu de administraţie al unei companii, al unei societăţi comerciale, altul este consiliul de administraţie al unei instituţii publice, cum este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sau consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Pensii. Aici nu e vorba de excepţii, e vorba de entităţi diferite. Şi consiliul de administraţie al TVR este reglementat printr-o lege specială. Are un număr precizat de lege de membrii care în formează”, a completat Orban.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.