Partidul Naţional Liberal face un apel către toate forţele politice să susţină pactul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, liderul PNL Ludovic Orban, precizând că el va semna pactul chiar astăzi şi îl va trimite la Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Partidul Naţional Liberal salută iniţiativa preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a genera un consens politic naţional, prin intermediul acordului politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Pot să anunţ după consultarea telefonică a tuturor colegilor mei din conducerea partidului, că am decis cu unanimitate, că Partidul Naţional Liberal va semna acest acord politic naţional şi nu numai că îl va semna, dar va milita cu toată forţa de care dispune pentru ca acest acord politic să fie transpus în practică”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a afirmat că, odată cu referendumul din 26 mai, toate formaţiunile politice din România trebuie să înţeleagă că cetăţenii au decis, suveranitatea aparţine poporului, iar atunci când poporul se exprimă direct prin referendum, voinţa exprimată de cetăţeni trebuie să devină lege pentru toţi aceia care sunt implicaţi în politică.

„Susţinem total toate ideile din acest pact şi toate soluţiile pe care le propune preşedintele României, pentru a  transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţenii români. Facem apel către toate forţele politice din România să susţină acest pact, iar către unii care până astăzi au fost agresorii independenţei justiţiei şi a valorilor şi principiilor europene a statului de drept în România, trebuie să înţeleagă că s-a terminat. Odată exprimată voinţa cetăţenilor, toate forţele politice trebuie să acţioneze în conformitate cu ceea ce vor românii. Ne vom implica cu toata expertiza pe care o avem, cu toată forţa noastră politică pentru a susţine demersurile preşedintelui României de transpunere în fapt a voinţei exprimate de cetăţeni la referendum  şi a tuturor punctelor exprimate în acest pact naţional”, a precizat liderul PNL.

El a mai spus că „este timpul ca cei care au câştigat puterea în decembrie 2016 şi care şi-au bătut joc de încrederea care le-a fost acordată de cetăţeni, declanşând un război absurd în interiorul României, declanşând ura între români, declanşând falii în societatea românească, provocând separări, care nu au niciun fel de temei real, provocând o afectare gravă a imaginii Uniunii Europene şi a angajamentului guvernelor de după decembrie 2016, faţă de valorile şi principiile europene, să se oprească”.

„Este timpul ca România să-şi regăsească unitatea, ca românii să-şi regăsească solidaritatea, ca românii să fie din nou uniţi, iar românii au arătat că sunt uniţi cuocazia acestui referendum şi am convingerea că cetăţenii români vor sprijini realizarea acestui pact naţional, care poate să determine o nouă mobilizare a societăţii româneşti şi poate să asigure cu adevărat o traiectorie europeană strălucitoare pentru ţara noastră”, a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după consultările cu partidele, că marea majoritatea a partidelor parlamentare sunt de acord că rezultatul referendumului trebuie implementat aşa cum a votat poporul. Preşedintele a anunţat că a decis să invite partidele politice parlamentare să semneze un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană, care să cuprindă inclusiv revizuirea modificărilor la legile justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.