Preşedintele PNL, Lodovic Orban, a lansat un apel, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, către forţele politice adversare PSD să se alăture liberalilor pentru a învinge ”caracatiţa postcomunistă controlată cu aceleaşi mijloace staliniste pe care o formează PSD-ul lui Dragnea”. Orban a făcut un apel la unitate şi în interiorul partidului pe care îl conduce, căruia îi cere ”să se pregătească serios de guvernare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La finalul Consiliului Naţional al PNL, preşedintele partidului, Ludovic Orban, a ţinut un discurs, în care a lansat un apel la unitatea forţelor adversare PSD, dar şi la unitatea liberalilor.
 
”Nu este altcineva pe scena politică românească care să aibă forţa să învingă această caracatiţă postcomunistă controlată cu aceleaşi mijloace staliniste pe care o formează PSD-ul lui Dragnea. Doar PNL este forţa politică ce se poate bate de la egal la egal cu PSD şi are capacitatea de a învinge PSD, aşa cum am demonstrat inclusiv în alegerile locale şi cum vom demonstra în următoarele alegeri. PNL trebuie să fie un adversar ireductibil al PSD, principala forţă politică care se luptă cu PSD. Cine este împotriva PSD trebuie să fie alături de PNL. Cine nu vine alături de noi în această bătălie, înseamnă că de fapt face un serviciu PSD şi acestui mod dezastruos de guvernare şi felului în care îşi bate joc de România actuala putere”, a spus Orban.
 
El le-a spus liberalilor că trebuie să pregătească ”o alternativă de guvernare serioasă, solidă, care să ofere răspuns pentru fiecare problemă a României, din fiecare domeniu”.
 
Orban a prezentat ”lista incapacităţii multor guverne care s-au succedat de a valorifica bogăţiile şi oportunităţile României în folosul românilor”.
 
”Cred că avem cele mai mari resurse de gaze naturale din ţările Uniunii Europene şi românii nu beneficiază de aceste resurse. 65 la sută din populaţie nu e conectată la reţeaua de gaz (...) Avem petrol şi, dacă te duci să alimentezi la pompă, avem aproape cele mai mari preţuri la benzină şi la motorină (...) Avem păduri şi am ajuns în situaţia în care un proprietar de pădure nu poate nici măcar să-şi ducă acasă căzăturile de pe urma unei furtuni pentru că îl amendează din cauza stupidităţii legilor”, a spus liderul PNL.
 
El a reclamat şi importurile masive de carne şi produse alimentare, în condiţiile în care România are nouă milioane de hectare de teren arabil, dar a amintit şi de pierderea resursei umane, pentru că milioane de români au părăsit ţara.
 
”În campanie, va terbui să le spunem oamenilor că noi vom aduce creştere economică, dar nu creştere economică de tip balon de săpun, aşa cum a adus PSD, în care creşterea PIB nu se bazează pe investiţii, nu se bazează pe creşterea productivităţii, competivităţii, exporturilor, adevăratele motoare de dezvoltare ale economiei, ci se bazează doar pe stimularea consumului, cererii, prin măriri de salarii care nu au absolut niciun fundament în special în sectorul public”, a spus Ludovic Orban.
 
În final, liderul PNL a spus că partidul trebuie să se pregătească serios de guvernare: ”Eu nu îmi pun întrebarea dacă vom ajunge la guvernare, singura întrebare e când ajungem la guvernare. Nu o să spun de la microfon sloganul care face modă în România, dar, credeţi-mă, faptul că s-a ajuns ca atâţia români să spună acest lucru arată revolta, exasperarea, nemulţumirea profundă care există”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.