Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, el câştigând alegerile din partid în faţa lui Cristian Buşoi. Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi. Ludovic Orban este al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal. El a spus, în primul discurs de la alegerea în această funcţie, că obiectivul său principal în fruntea partidului este câştigarea alegerilor parlamentare din 2020 şi aducerea PNL la guvernare. Noul preşedinte al PNL a mai afirmat că, sub mandatul său, PNL va fi un partid liberal conservator, garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor României faţă de partenerii externi, preşedintele liberal reafirmându-şi şi sprijinul faţă de Klaus Iohannis pe care îl va susţine pentru obţinerea unui nou mandat de şef al statului în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE 19:01 Orban: Victoria de azi nu e victoria mea, e victoria PNL. Obiectivul fundamental e câştigarea alegerilor parlamentare

PORTRET: Ludovic Orban, al optulea preşedinte post-decembrist al PNL
CITEȘTE ȘI PORTRET: Ludovic Orban, al optulea preşedinte post-decembrist al PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, în primul discurs de la alegerea în această funcţie, că obiectivul său principal în fruntea partidului este câştigarea alegerilor parlamentare din 2020 şi aducerea PNL la guvernare. De asemenea, Orban a spus că, sub mandatul său, PNL va fi un partid liberal conservator, garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor României faţă de partenerii externi, preşedintele liberal reafirmându-şi şi sprijinul faţă de Klaus Iohannis pe care îl va susţine pentru obţinerea unui nou mandat de şef al statului în 2019.

”PNL va fi începând de azi un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014.  Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

El a afirmat şi faptul că PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor României faţă de partenerii externi.

”PNL sub conducerea mea va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura dezvoltarea, creşterea economică. PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei”, a mai spus preşedintele PNL.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban le-a mulţumit liberalilor pentru alegerea în funcţia de preşedinte al partidului.

"Dragi prieteni liberali, vă mulţumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România”, a mai declarat Orban la finalul congresului PNL.

UPDATE 18:27 Buşoi, după ce a pierdut cursa pentru şefia PNL: Partidul trebuie să meargă înainte şi să rămână unit; respect rezultatul

Liberalul Cristian Buşoi a declarat sâmbătă, la finalul Congresului PNL în care a pierdut şefia partidului în faţa contracandidatului său Ludovic Orban, că respectă acest rezultat, iar formaţiunea trebuie să rămână unită şi să meargă înainte cu toată forţa, încrederea şi ideile pe care le are.

„Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban, respect acest rezultat, port acelaşi respect tuturor colegilor din PNL. Vă mulţumesc că am avut ocazia să discut cu dumneavoastră, să vorbesc cu toţi cei care vor un viitor mai bun pentru PNL”, a afirmat Buşoi.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

El a susţinut că drumul pe care liberalii trebuie să-l arate românilor este cel spre prosperitate.

„Am înţeles că sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate în felul în care acţionează şi comunică PNL. PNL trebuie să rămână o echipă unită, PNL trebuie să meargă înainte cu toată forţa, cu toată încrederea, pentru că ideile şi principiile pe care noi le apărăm sunt ideile şi principiile drepte, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate şi spre mai bine pentru România şi români. Felicitări Ludovic, felicitări dumneavoastră, vă mulţumesc din suflet”, a conchis Cristian Buşoi.

UPDATE 18:10 Rezultat oficial congres PNL: Ludovic Orban - 3.518 voturi, Cristian Buşoi - 952 voturi

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL sâmbătă, în cadrul congresului partidului desfăşurat la Romexpo. Potrivit anunţului oficial, Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi., în timp ce 34 de voturi au fost declarate nule. Rezultatul votului a fost primit cu aplauze şi urale de delegaţii PNL prezenţi la congres.

”Pentru moţiunea ”PNL, partidul viitorului” a domnului Cristian Buşoi au fost 952 de voturi. Pentru moţiunea ”Forţa dreptei”, a domnului Orban Ludovic”, s-au înregistrat 3.518 voturi”, a declarat preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader.

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL - surse

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, el câştigând alegerile din partid în faţa lui Cristian Buşoi, au declarat surse liberale pentru News.ro, rezultatul votului nefiind încă anunţat în congres. 

CITEȘTE ȘI UPDATE - Liberalii aleg noul preşedinte al partidului. Buşoi: Cântând refrenul anticorupţie nu vom reuşi să aducem voturi PNL, incompatibilităţile absurde trebuie clarificate. Orban: Să susţinem alegeri anticipate. Ce au transmis Klaus Iohannis şi Mircea

Conform surselor citate, Ludovic Orban a fost ales cu o diferenţă semnificativă de voturi faţă de contracandidatul său Cristian Buşoi.

Votul a fost pe buletine.

Rezultatul votului urmează să fie prezentat oficial în faţa celor cinci mii de delegaţi la Congresul PNL care se desfăşoară la Romexpo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.