Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a transmis, vineri, despre platforma pregătită de DSU, cu sprijinul mai multor ONG-uri, care va scana dezinformările online, că ”democraţia înseamnă pluripartidism şi libertate de exprimare. Înseamnă putere şi opoziţie, iar o asemenea propunere ar fi curat putinistă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sper că este o ştire falsă. Că tot se referă la fake news. Cică guvernul lor (nu al nostru) lucrează cu CNA, cu DSU şi cu alţii la o platformă de detectare a ştirilor false din media şi online în contextul războiului din Ucraina. În algoritmii propuşi ar urma să fie suspectată de propagandă prorusă orice ştire în care preşedintele, premierul sau guvernul sunt consideraţi corupţi sau incompetenţi”, a scris Orban pe Facebook. 
 
Liderul Forţa Dreptei afirmă că, ”dacă este adevărat, este clar că oficialii guvernamentali au luat-o razna complet”.
 
”Democraţia înseamnă pluripartidism şi libertate de exprimare. Înseamnă putere şi opoziţie. O asemenea propunere ar fi curat putinistă. Nu cine critică guvernul şi preşedintele este parte a propagandei ruse, ci comunistoizii care vor să interzică libertatea de exprimare a opoziţiei din societate. Exact asta face Putin în Rusia. Îi bagă în puşcarie pe opozanţi, închide presa liberă, blochează platformele de social media. Ca să nu mai zic că se induce ideea perversă că cine critică guvernul este cu ruşi.”, declară Ludovic Orban. 
 
Deputatul menţionează că ”va critica la fel de sever guvernanţii, indiferent ce aberaţii antidemocratice născocesc”.
 
”Şi sunt convins că nimeni nu se va duce pe fenta lor”, mai spune Orban. 

 

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina, relatează Profit.ro.

Echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relaţii publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email, să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru şi să vină, până vineri, 11 martie, cu observaţii pe narativele şi cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare şi în parametrii de analiză.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.