Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care ocupă şi funcţia de preşedinte al PNL, a declarat că nu Guvernul, ci ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a decis să sesizeze Comisia de la Veneţia în privinţa desfiinţării SIIJ, astfel că acum se aşteaptă pronunţarea acestei Comisii, cel mai probabil în data de 3 iulie. După decizia acsteia, în două săptămâni, se va convoca sesiune extraordinară pentru a se vota desfiinţarea SIIJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În pivinţa SIIJ am discutat acest subect. Ministrul Justiţiei Stelian Ion a luat decizia să sesizeze Comisia de la Veneţia, nu a fost o sesizare din partea Guvernului, ci o sesizare in partea ministrului Justiţiei. Din informaţiile pe care le avem în prima săptămână din iuli – 3 iulie – plenul Comisiei de la Veneţia se va pronunţa asupra sesizării  formulate de ministrul Justiţiei”, a declarat Ludovic Orban.
 
Liderul liberal a mai precizat că în termen de două săptămâni, după ce se va pronunţa Comisia de la Veneţia, se va convoca o sesiune extraordinară. 
 
”Noi am hotărât ca în termen de 2 săptămâni după ce se pronunţă Comisia de la Veneţia (...) să înturnim coaliţia, să convocăm o sesiune extraordinară pentru a vota în plen  desfiinţarea SIIJ. Aşteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia. Decizia în cadrul coaliţiei este foarte simplă, până vom întruni, după ce se adoptă în plenul Comisiei de la Veneţia, punctul de vedere cu privire la formele de lege pentru desfiinţarea SIIJ şi că vom lua o decizie împreună. Noi la Camera Deputaţilor am luat o decizie”,  a declarat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.