Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban afirmă miercuri că deputatul Forţa Dreptei, Bogdan Bola, a fost schimbat prin abuzul majorităţii din Comisia de mediu a Camerei Deputaţilor pentru ca PSDNL să poată trece prin comisie două grozăvii, şi anume modificările legislative care vor duce la desfiinţarea neîngrădită a spaţiilor verzi din localităţi şi scoaterea jandarmilor din dispozitivul celor care asigură paza pădurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Deputatul Forţa Dreptei, Bogdan Bola, a fost schimbat prin abuzul majorităţii din Comisia de mediu a Camerei Deputaţilor pentru ca PSDNL să poată trece prin comisie două grozăvii: modificări legislative care vor duce la desfiinţarea neîngrădită a spaţiilor verzi din localităţi şi scoaterea jandarmilor din dispozitivul celor care asigură paza pădurilor”, a scris Orban pe Facebook.
 
El arată că marţi, la şedinţa comisiei, deputatul Bola ”a refuzat să voteze un amendament depus de deputatul PSD Alfred Simmonis, deşi a fost atenţionat de două ori de preşedintele de şedinţă de la PSD, iar amendamentul a fost respins datorită votului acestuia”.
 
”De asemenea, urma să intre în dezbaterea comisiei şi proiectul de lege, iniţiat de pesedişti în favoarea rechinilor imobiliari, de modificare a Codului Urbanismului penstru a fi desfiinţată interdicţia actuală din lege de schimbare a destinaţiei spaţiilor verzi”, precizează el. 
 
Orban arată că şedinţa comisiei a fost oprită după respingerea amendamentului lui Simmonis şi, la şedinţa de plen de ieri, deşi nu era şedinţă de vot final, liderul grupului PNL a impus votarea unui proiect de hotărâre a Camerei Deputaţilor special făcut pentru eliminarea lui Bogdan Bola din Comisia de Mediu.
 
”După acest vot, Comisia de mediu a fost convocată din nou şi a avut majoritate pentru adoptarea rapoartelor la cele două mizerii, majoritate dobândită ca urmare a deciziei abuzive de eliminare a lui Bogdan Bola din comisie. La astfel de mizerii se pretează guvernanţii pentru a impune adotarea unor modificări legislative cu dedicaţie. Vom vota împotriva celor două proiecte de lege şi, în cazul în care vor fi adoptate de majoritatea guvernamentală, le vom ataca la CCR. De asemenea, vom încerca să atacăm la CCR şi hotărârea Camerei de schimbare cu forţa a colegului nostru din Comisia de mediu”, precizează Ludovic Orban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.