Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a anunţat că va depune, săptămâna viitoare, un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. „Să vedem ce vor face partidele din coaliţia de guvernare, care deţin majoritatea şi care controlează Curtea Constituţională”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ne lăsăm. Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să vedem ce vor face partidele din coaliţia de guvernare, care deţin majoritatea şi care controlează Curtea Constituţională. Vom fi atenţi să nu mai poată apărea pretexte procedurale pentru declararea ca neconstituţională a legii”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate, au precizat surse din cadrul CCR pentru News.ro.

Câteva zeci de foşti parlamentari au atacat în instanţă eliminarea acestor pensii.

Ulterior, CCR a explicat într-un comunicat că legea „a fost adoptată în cadrul procedurii generale într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor”.

„Evitarea sau limitarea dezbaterilor parlamentare prin scurtarea nejustificată a termenelor, fără a respecta prevederile constituţionale obiective şi exprese în acest sens, denotă o atingere adusă însăşi unei valori fundamentale a statului, şi anume a caracterului său democratic„, a argumentat Curtea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.