Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri seară, că odată cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, va creşte consumul şi se va reduce inflaţia. În plus, Orban spune că va fi ”atacată hotărât” evaziunea fiscală din domeniul produselor petroliere pentru a creşte colectarea la buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am convingerea că, odată cu eliminarea supraaccizei, va creşte consumul. Odată cu creşterea consumului, în mod eident, vor creşte resursele financiare de la buget. În acelaşi timp, vom ataca hotărâţi evaziunea care este în domeniul produselor petroliere pentru a creşte colectarea la bugetul de stat”, a declarat, miercuri seară, Ludovic Orban, întrebat despre resursele financiare ale bugetului odată cu eliminarea supraacizei.

Orban a explicat că ”acciza la combustibil are un impact foarte mare asupra modului de construcţie a preţului la combustibil”.

”Ori, orice creştere prea mare a preţului la combustibil afectează negativ economia. Creşte costurile cu transpoturile, afectează transportatorii, sunt destui transportatori care compară preţurile la nivel european şi renunţă să alimenteze din România. De asemenea, o acciză prea mare crează inflaţie şi duce la creşterea preţului la toate produsele care implică transport. Şi aşa inflaţia este foarte mare. Cred că reducerea accizei reprezintă un stimulent bun pentru economie şi va aduce efecte pe reducerea inflaţiei”, a mai explicat premierul.

Întrebat ce va face dacă Comisia europeană va solicita să se revină la valoarea minimă a accizei, Orban a spus: ”Aşteptăm discuţiile cu cei de la CE şi vom vedea rezultatul”.

Supraacciza la carburanţi a fost eliminată, miercuri, prin votul deputaţilor, legea în acest sens urmând să fie tirmisă la promulgare.

Supraacciza la carburanţi a intrat în vigoare în 15 semtembrie 2017, dată la care transportatorii au anunţat că preţurile vor creşte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.