Ludovic Orban a anunţat că amendamentele opoziţiei la legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi respinse, iar partidele care formează coaliţia de guvernare au stabilit să nu depună amendamente şi să voteze cele două proiecte în forma adoptată de către Guvern şi transmisă Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiţi foarte bine că decizia la nivelul coaliţiei este aceea de susţine adoptarea celor două proiect, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma adoptată de Guvern şi transmisă spre dezbatere Parlamentului. Suntem într-un an dificil, sunt foarte multe rigori în ceea ce priveşte bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe care trebuie să le respectăm. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi să respectăm toate înţelegerile pe care le-am avut cu partenerii noştri de la nivelul Uniunii Europene. Ca atare, noi vom susţine atât legea bugetului de stat, cât şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma în care au fost transmise spre dezbatere Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament cum vor fi dezbătute amendamentele opoziţiei. 

Chestionat despre decizila luată la nivelul coaliţiei de a nu fi depuse amendamente şi ce ar risca un parlamentar PNL care depune amendamente, liderul liberalilor a răspuns: „Nu vom susţine aceste amendamente”.

„Ca să poată fi susţinute anumite amendamente, e nevoie de susţinerea din partea tuturor formaţiunilor politice care formează coaliţia de guvernare. Decizia este de a susţine legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma în care a fost adoptată de Guvern. Au existat dezbateri asupra celor două proiecte de lege, a existat posibilitatea de a se formula propuneri de îmbunătăţire din partea coaliţiei şi s-a ajuns la această formă pe care noi o susţinem. Altfel există riscul, ştiţi cum e, la dezbaterea legii bugetului de stat trebuie să fii foarte atent ca să nu se rupă echilibrul, într-un moment sau altul. Este dezbatere generală, fiecare poate să prezinte puncte de vedere, să prezinte amendamente, dar decizia majorităţii parlamentare e de a adopta bugetul în forma aprobată de Guvern”, a completat Orban.

Guvernul a anunţat că proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis marţi Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile permanente reunite ale celor două Camere s-au reunit tot marţi, de la ora 15.00, pentru a stabili calendarul de dezbatere în comisii şi ulterior plenul reunit în care va fi discutat şi votat bugetul pentru acest an. Astfel, de marţi până joi, grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la cele două proiecte, iar dezbaterile în comisiile pentru buget reunite vor fi de joi până sâmbătă.

Rapoartele pe proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi depuse luni, 1 martie, iar de la ora 16.00 va fi plen reunit al Parlamentului pentru dezbaterea celor două iniţiative legislative. Votul final în plenul comun al Camerei şi Senatului va fi dat marţi, 2 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.