Ministerul Mediului anunţă, marţi, că lucrările silvice sunt blocate pe mai mult de 280.000 hectare, din cauză că amenajamentele silvice nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial. Ar trebui publicate 200 de amenajamente, fiecare de câteva sute de pagini, capacitatea Monitorului Oficial fiind de patru astfel de documente pe săptămână. Ministrul Mircea Fechet se va adresa, marţi, Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma adoptării Legii 347/2023 la sfârşitul anului 2023, a fost  instituită obligativitatea publicării amenajamentelor silvice în Monitorul Oficial al României. Amenajamentele silvice sunt documente tehnice complexe, cuprinzând fiecare mai multe sute de pagini. În prezent, peste 200 de amenajamente silvice, aprobate la nivelul MMAP, aşteaptă publicarea în MOf, capacitatea tehnică fiind de maxim patru amenajamente pe săptămână”, anunţă, marţi, Ministerul Mediului.

Instituţia precizează că, din cauza întârzierii la publicare, lucrările silvice sunt blocate pe o suprafaţă de aproximativ 284.000 hectare de pădure.

”Ministrul Mircea Fechet va participa astăzi, 13 februarie 2024, la lucrările Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. Cu această ocazie, demnitarul va susţine adoptarea de catre Parlament, în regim de urgenţă, a unui amendament legislativ prin care să fie rezolvate blocajele din sectorul silvic cauzate de întârzierile privind publicarea amenajamentelor silvice în Mof”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Şedinţa va avea loc după Şedinţa de Plen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.